Сирени та прильоти, голосування на виборах зупинили: хронологія вибухів у Бєлгородській області

Вибухи Бєлгород / Колаж 24 Каналу

Представники російських добровольчих батальйонів, які воюють на боці України 12 березня розпочали операцію на території Бєлгородської та Курської областей. Вони не приховують своїх намірів “звільнити” Росію.

На території Бєлгородської області та інших регіонах Росії лунають вибухи, пов’язані із діяльністю РДК та не тільки. Про найсильніші та найрезонансніші – читайте у тексті 24 Каналу.

09:24, 15 березняТисячі росіян виїхали з Бєлгорода і Курська

Російські добровольці повідомили, що тисячі росіян виїхали гуманітарними коридорами з Бєлгородської та Курської областей.

  • З Бєлгорода та Бєлгородської області евакуювалося понад 7 000 цивільних автомобілів.
  • Також евакуювалися й жителі Курської області. Там виїхало понад 600 цивільних автомобілів.

Станом на зараз термін дії гуманітарних коридорів закінчився.

Раніше в легіоні “Свобода Росії”, РДК та Сибірському батальйоні попередили, що після цього буде продовжено знищення військових об’єктів на території Бєлгородської та Курської областей до звільнення регіону від військ кремлівського режиму.

09:18, 15 березняУ Бєлгороді сирени та вибухи

У Бєлгороді у перший день президентських “виборів”15 березня оголошували ракетну небезпеку. У місті лунали вибухи, імовірно працювала система ППО – у небі видно дим.

Відомо про “прильоти”, внаслідок яких спалахнули автомобілі та пошкоджено будівлі.

Через обстріл місцеві жителі, які прийшли проголосувати на виборчі дільниці, спуститися в укриття. Міноборони Росії відзвітувало, що над регіоном нібито “знищено” сім снарядів системи залпового вогню Vampire.

12:18, 14 березняРосіяни заявляють про роботу ППО над Бєлгородом

Росіян наполягають, що їхні системи ППО збили 10 повітряних цілей над Бєлгородською областю.

Троє людей постраждало. Є також і руйнування. Різні пошкодження виявлено у кількох квартирах 8 багатоквартирних будинків, трьох приватних житлових домоволодіннях та трьох госпсуб’єктах.

Також пошкоджено скління (тріснуло 2 вікна) в освітньому закладі. За попередніми даними, пошкоджено 13 автомобілів.

12:09, 14 березняНове попередження від бійців РДК

Російський добровольчий корпус звернувся до мешканців Курської та Бєлгородської області. Людей закликали евакуюватись, адже РДК стрілятиме по військових об’єктах протягом 1,5 години після звернення.

Воно вийшло близько 10 години ранку.

Російський добровольчий корпус пояснив, що вони відкриватимуть вогонь у відповідь на те, що Росія щодня масовано обстрілює мирні українські міста та села, вбиває мирних мешканців. Зокрема, через російські обстріли в Україні гинуть жінки, діти, літні люди.

У Російському добровольчому корпусі також розповіли, що вони попереджали керівництво Бєлгородської та Курської областей, проте влада проігнорувала попередження.

12:08, 14 березня

Там також повідомили про вибухи. Після них було видно стовпи диму. Деталі цих вибухів невідомі, але, ймовірно, вони були потужними.

12:07, 14 березня

О 10:42 у Бєлгородській області оголошували ракетну небезпеку.

11:54, 14 березняУ Бєлгороді заявили про обстріл

Інформацію про обстріл і звуки вибухів повідомляли телеграм-канали, а згодом підтвердила і місцева влада. Зокрема, губернатор Бєлгорода В’ячеслав Гладков. Він прозвітував і про “роботу” російської ППО.

За словами Гладкова, над Бєлгородом і Бєлгородським районом “спрацювала система ППО, збито 8 повітряних цілей на підльоті до міста”.

Внаслідок прильоту по авто загинув водій, також була інформація про щонайменше 2 постраждалих.

11:48, 14 березняКурську та Бєлгородську області вночі атакували безпілотники

Дві російські області знову атакували безпілотники. Окупанти бідкались про дрони у Бєлгородській та Курській областях.

Губернатор Бєлгородської області Вячеслав Гладков заявив орієнтовно о 3 ночі 14 березня, що два безпілотники атакували Прохорівський район, а саме – село Прохорівка.

Одразу після Бєлгородської області про атаку дронами заявив губернатор Курщини. За словами Старовойта, там вже о 3:42, як завжди в росіян, “збивали” дрони. Їхня “пе-ве-о” працювала у Курську та регіоні.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *