Посилення морозів: чи буде ще повернення холодів у березні

Чи буде ще холод / Getty Images

Різке потепління в Україні поки що не очікується. Нічні морози будуть відступати поступово. Втім, без погодних сюрпризів, ймовірно, не обійдеться.

Чи буде ще похолодання, відповіла синоптикиня Укргідрометцентру. Наталія Птуха зауважила, що лютий був дуже теплим.

Похолодання ще буде чи вже ні

Експертка не виключає холодів надалі. Мовляв, останній місяць зими був дуже теплий. Березень – перехідний місяць, зауважила синоптикиня. Тож може принести сюрпризи.

Та наразі все ж бачимо тенденцію до незначного, але підвищення температури, принаймні, вже ночі не такі морозні,
— підкреслила Птуха.

Прогноз погоди на три доби

  • Зауважимо, в Укргідрометцентрі прогнозували, що упродовж 15 – 16 березня в південних, східних ібільшості центральних областей пройде невеликий дощ. Вночі буде подекуди з мокрим снігом.
  • У неділю в західних, вдень і в північних, і місцями центральних областях помірний дощ. Тим часом на решті території без істотних опадів.
  • Також вночі та вранці 15 березня у західних областях, 16 березня на Правобережжі, 17 березня у південних та центральних областях місцями туман.
  • Вітер змінних напрямків, 3 – 10 метрів на секунду.
  • Вночі 15 березня від 3 тепла до 2 морозу, на узбережжі морів 1 – 6 тепла.
  • 16 – 17 березня в більшості областей 0 – 5 тепла.
  • Вдень в Україні 5 – 12 градусів тепла.

Ба більше, Укргідрометцентр попередив про небезпечні гідрологічні явища у ці дати.

Зокрема до 18 березня, у зв’язку з пропуском весняного водопілля каскадом дніпровських водосховищ та скидів води з Канівського водосховища, у верхній частині Кременчуцького водосховища спостерігатимуться коливання рівнів води з можливим затопленням заплав та частковим затопленням понижених ділянок у прибережних населених пунктах Черкаської області. Через це оголошено І рівень небезпеки – жовтий.

Крім цього, внаслідок спустошення Каховського водосховища та входження річки Дніпро в старе природне русло, рівні води значно нижчі за відмітки водозаборів у Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях. Це ІІІ рівень небезпеки – коричневий.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *