Скільки справних літаків А-50 залишилося у Росії: Буданов назвав конкретну цифру

Буданов сказав, скільки А-50 залишилося у росіян у хорошому стані / Колаж 24 Каналу

Українські військові 14 січня знищили російський літак типу А-50. Наразі у країни-агресорки залишилося не так багато справних літаків дальнього радіолокаційного стеження.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов назвав конкретне число літаків А-50, які наразі повноцінно можуть виконувати свої функції. Він також зазначив, що знищення повітряного судна над Азовським морем матиме вплив на російську армію.

У росіян залишилось не так багато А-50

Буданов наголосив, що українські військові збили над Азовським морем літак далекого радіолокаційного виявлення А-50, і в результаті повітряне судно вибухнуло. Водночас повітряний пункт управління Іл-22 був сильно пошкоджений, але, на жаль для нас, йому вдалося здійснити аварійну посадку в Анапі.

У хорошому стані перебувають лише вісім А-50,
– підкреслив Буданов.

Крім того, глава української розвідки зауважив, що таке знищення літаків, ймовірно, вплине на здатність Росії вести цілодобову оперативну діяльність та підтримувати зв’язок у зоні бойових дій.

Збиття А-50 стало великою втратою для Росії

  • Журналісти Forbes підрахували, що вартість базової версії А-50 становить 330 мільйонів доларів США, модернізованої − близько 500 мільйонів доларів США. Таким чином цей літак став другою найбільшою втратою російської армії після крейсера “Москва”.
  • Начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк зазначила, що А-50 фактично був “очима” росіян і допомагав коригувати окупантам свої ракетні обстріли по України. Однак після втрати повітряного судна Росія може відкласти на певний час удари по території нашої держави.
  • Водночас прессекретар Путіна Дмітрій Пєсков стверджує, що буцімто не має інформації про збиття літака А-50 над Азовським морем. Він також відправив російських пропагандистів до міністерства оборони з цим питанням, таким чином переклавши всю відповідальність за коментарі на них.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *