Стипендія слухачів реінтеграційних курсів складе 6 тисяч грн

Абітурієнти з тимчасово окупованих територій, які отримали повну середню освіту на непідконтрольній території та бажають без ЗНО вступити до українських закладів вищої освіти, під час проходження реінтеграційних курсів отримуватимуть близько 6 тисяч гривень стипендії.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України із посиланням на відповідне рішення Кабінету Міністрів.

Так, КМУ вніс зміни до постанови №383, якою затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення реінтеграції молоді з тимчасово окупованих територій.

Зокрема, удосконалення документу направлено на збільшення стипендіального забезпечення абітурієнтів з тимчасово окупованих територій, які проходитимуть навчання на реінтеграційних курсах у 2022 році.

З 1 січня 2022 року воно становить три прожиткові мінімуми для працездатних осіб, встановлених на 1 січня календарного року на одну особу (7 443 грн) без урахування податків та зборів, що мають бути сплачені. Після всіх відрахувань сума становитиме приблизно шість тисяч гривень.

Також відповідним рішенням уряду розширено цільову аудиторію реінтеграційних курсів за рахунок категорії осіб, які у попередньому навчальному році завершили здобуття повної загальної середньої освіти.

Окрім того, встановлено заборону брати участь у реінтеграційних курсах особам, які проходять або завершили навчання в українських закладах вищої освіти, особам, які навчалися на реінтеграційних курсах у попередні роки, а також запроваджено механізм верифікації відповідної інформації.

Для того щоб у 2022 році вступити на реінтеграційні курси, потенційним абітурієнтам необхідно дізнатися, чи проводяться реінтеграційні курси на базі обраного закладу вищої освіти (перелік відповідних закладів вищої освіти буде визначено незабаром). 

Після цього необхідно зв’язатися із закладом вищої освіти та отримати запрошення, яке дозволить не проходити самоізоляцію або обсервацію у зв’язку з перетином КПВВ. При перетині КПВВ необхідно показати друковане чи електронне запрошення, щоб потенційний слухач та особа, яка його супроводжує, не проходили обсервацію чи самоізоляцію.

Вступники з тимчасово окупованих територій мають приїхати до визначеного закладу вищої освіти та стати слухачем реінтеграційних курсів.

Більш детальна інформація про особливості проведення реінтеграційних курсів у 2022 році буде оприлюднена додатково на офіційному сайті Мінреінтеграції та сайті «Вступ просто».

стипендії

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *