Україна отримає 58 млн євро на професійну освіту

Для створення Центрів професійної досконалості заклади професійної освіти отримають 58 млн євро.

Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки за підсумками підписання фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком.

Планується, що на отримані кошти заклади професійної освіти розбудують інноваційні осередки, які стануть платформою для взаємодії між закладами, бізнесом, владою та громадянами.

За словами заступника міністра освіти Ігоря Гарбарука, центри професійної досконалості можна сміливо назвати новим типом профтехів.

«Вони матимуть найкращу техніку, інклюзивні приміщення, а також підвищенні вимоги до педагогів і майстрів. Центри стануть прикладами кращих закладів професійної освіти, а відповідно навчатимуть професійних робітників. У такий спосіб ми підвищимо не тільки якість профосвіти та імідж в суспільстві, але й вплинемо на економічний та інноваційний розвиток регіонів», – зазначив заступник міністра.

У межах проекту буде створено 9 центрів професійної досконалості у Чернігівській, Донецькій, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Одеській, Тернопільській, Волинській, Закарпатській областях та Києві.

Зміни спрямовані на поліпшення умов навчання для понад 10 тисяч учнів.

У центрах також планується запровадження нових професій і розширення переліку освітніх послуг, зокрема для дорослого населення.

Для підтримки реалізації проекту Європейський Союз також додатково виділяє грант на суму 8,5 млн євро. 

профтехосвіта

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *