Суттєво посилює присутність на Сході, – офіцер сказав, яку тактику обрав ворог

На Сході тривають важкі бої з російськими окупантами. Ворог тисне великою кількістю сил і засобів, але, попри все, захисники тримають оборону.

Офіцер артилерії 4 бригади НГУ “Рубіж” Володимир Назаренко розповів 24 Каналу, що відбувається на Сході. За його словами, ситуацію серйозно ускладнюють несприятливі погодні умови.

“Якщо говорити глобально по Східному напрямку, то ворог дійсно посилює свою присутність. Він обрав тактику пошуку слабких місць і пробує проривати лінію оборони”, – зазначив Назаренко.

Росіяни застосовують велику кількість живої сили, артилерії, бронетехніки й авіації – усього, що можуть. Вони закидують боєприпасами не конкретні об’єкти, а цілі площі. Однак ворогу не вдається перехопити ініціативу, бо на всіх ділянках фронту він дістає відсіч від Сил оборони й зазнає втрат.

Зверніть увагу! Активізацію окупантів по всій лінії фронту пов’язують із підготовкою Владіміра Путіна до президентських виборів навесні. Російський диктатор конче потребує “перемог”, тож далі відправлятиме маси живої сили в Україну.Як військові реагують на звільнення Залужного

Ввечері 8 лютого стало відомо про кадрові зміни в командуванні ЗСУ. Президент звільнив Валерія Залужного, а на його місце призначив Олександра Сирського.

Українські бійці цінують здобутки колишнього головнокомандувача ЗСУ й вдячні йому за плідну службу. Зокрема, погоджуються з його званням Героя, яке вважають справедливим.

“Очевидно, це заслужена нагорода, це визнано відповідним указом Верховного Головнокомандувача”, – констатував Назаренко.

Ситуація на Сході: останні новини

  • Російські окупанти не припиняють штурмувати Авдіївку й уже заходять на її околиці. Але місто ще не впало, українські військові дають відсіч ворогу.
  • Зокрема, 8 лютого захисники за допомогою ПЗРК знищили російський ударний вертоліт Ка-52 разом з екіпажем на борту. Від початку повномасштабного вторгнення це вже 325-й приземлений “Алігатор”.
  • Важка ситуація також на Бахмутському напрямку. Захисники не лише стримують загарбників, а й вибивають їх із позицій на південному заході від міста.
  • Дещо стабілізувалась ситуація під Куп’янськом на Харківщині. Протягом кількох останніх днів зменшилась інтенсивність ворожих обстрілів і штурмів.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *