Понад 10 ракетоносців у режимі очікування: з’явились супутникові знімки аеродрому “Енгельс-2”

Оприлюднили супутникові знімки аеродрому “Енгельс-2” / Колаж 24 Каналу (Фото monitoring)

На аеродромі “Енгельс-2” у Саратовській області ракетоносці росіян перебувають в режимі очікування. У мережі опублікували супутникові знімки ворожого аеродрому.

Відомо, що на російському аеродромі “Енгельс-2” знаходиться понад десяток літаків-ракетоносців.

Російські ракетоносці в режимі очікування

Борти здійснюють тренування та переміщення між аеродромами у північній та центральній частині країни-агресорки Росії.

Про це свідчать супутникові знімки, які опублікували моніторингові канали. На них можна побачити розміщення російської військової авіації.

Так, станом на ранок 8 лютого на аеродромі перебувало 11 літаків:

– 7х Ту-95мс;

– 4х Ту-160;

– 2х Іл-76/78.

На аеродромі “Енгельс-2” перебуває 11 літаків-ракетоносців / Фото monitoring

Варто зазначити, що в ефірі телемарафону 9 лютого 2024 року речник Повітряних сил України Юрій Ігнат розповів, що справді спостерігаються перельоти різних літаків в Росії. Зокрема, йдеться про Ту-95, Ту-160 і Ту-22МЗ. За його словами, ці літаки здійснюють перельоти з аеродрому на аеродром.

Попередні фіксування літаків на аеродромі “Енгельс-2”

Для атак по Україні Росія регулярно застосовує крилаті та балістичні ракети, а також здійснює авіанальоти. Саме для здійснення авіанальотів ворог використовує усі можливі аеродроми на території Росії чи тимчасово окупованого Криму.

Так, з військових аеродромів ворожа авіація бомбить військові та цивільні об’єкти та здійснює обстріл території України ракетами.

В мережі цьогоріч наприкінці січня з’являлися супутникові знімки аеродрому “Енгельс-2”, що у Саратовській області в Росії. На ньому тоді вдалося зафіксувати 9 одиниць ворожої авіації. Станом на 23 січня 2024 року на аеродромі перебували такі ж літаки, що й станом на 8 лютого, лише в іншій кількості.

Йдеться про:
6х Ту-95мс;
2х Ту-160;
1х Іл-76/78.

Тоді на супутникових знімках також зафіксували арсенал ракетної зброї. Моніторингові канали зазначали, що підготовки до ракетних ударів не було відмічено.

Довідка! В Енгельсі розташований аеродром, де базуються російські стратегічні бомбардувальники. Згідно з відкритими даними, на авіабазі дислокуються 121-й гвардійський Севастопольський та 184-й важкі бомбардувальні авіаційні полки, які мають на озброєнні стратегічні бомбардувальники Ту-160 та Ту-95МС відповідно.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *