В ООН закликали уникати закриття шкіл через COVID-19

Незважаючи на зростання кількості випадків зараження вірусом «омікрон», який небезпечний здатністю заражати більше людей, ніж інші варіанти, «необхыдно, по можливості, уникати закриття шкіл у загальнонаціональних масштабах».

Про це заявила виконавчий директор Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Генрієтта Фор.

За її словами, людство не може дозволити собі ще рік без повноцінного очного навчання дітей.

Також вона вважає, що в умовах стрімкого поширення COVID-19, коли необхідно вживати суворих заходів у сфері суспільної охорони здоров'я, школи мають бути останніми закладами, що закриваються, та першими з тих, що відкриваються.

Поки що експерти та вчені не мають повного бачення щодо наслідків стрімкого поширення нового штаму. В умовах невизначеності уряди багатьох країн думають про те, чи варто залишати школи відкритими.

Водночас виконавчий директор Дитячого фонду ООН побоюється, що ще одна хвиля масового закриття шкіл матиме катастрофічні наслідки для дітей.

Пандемія COVID-19 вже призвела до серйозних перебоїв у системах освіти у всьому світі. Мільйони дітей були позбавлені доступу не тільки до освіти, а й до харчування, а також до психологічної та соціальної підтримки.

На думку Фор, «негативні наслідки онлайн навчання очевидні» і подальше тривале закриття шкіл призведе до тяжких наслідків.

У багатьох школярів у країнах із низьким рівнем доходу немає комп'ютерів, смартфонів або навіть доступу до інтернету, через що в умовах карантину вони практично повністю позбавлені можливості вчитися.

До того ж йдеться не лише про навчання, а й про безпеку та спілкування з друзями.

«Рішення закрити школи перекреслили десятиліття прогресу у сфері освіти та завдали непоправної шкоди благополуччю дітей. Нас охопила тіньова пандемія дитячої праці, дитячих шлюбів та проблем психічного здоров'я», – наголосила Фор.

За даними ЮНІСЕФ, це покоління школярів у майбутньому протягом усього свого життя може не отримати 17 трильйонів доларів потенційного заробітку.

коронавірус

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *