В українській школі в Женеві відзначили свято останнього дзвоника

В українській школі в Женеві відзначили свято останнього дзвоника

В Українській школі в Женеві (École ukrainienne à Genève) відбулося свято останнього дзвоника, яке вже стало третім з моменту заснування школи асоціацією «Українки Швейцарії» (Ukrainian women in Switzerland).

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці асоціації.

З вітальним словом виступили отець УГКЦ Святослав Горецький, очільниця асоціації «Українки Швейцарії» i координаторка школи Леся Ніколаєва, заступниця голови асоціації Катерина Дашевська, а також очільниця партнерської асоціації Free Ukraine Анна Лисенко, яка підтримує школу у багатьох ініціативах й позакласних заходах.

Учні гарно підготувалися і потішили шкільну спільноту своїми талантами. Окрема подяка за ведення програми свята висловлена Наталії Чілікіній-Ігнаткіній.

Також асоціація подякувала вчителям за високу якість підготовки вихованців, а батькам учнів – за довіру, що обрали Українську школу в Женеві для збереження української ідентичності й україномовної освіти своїх дітей.

«Українки Швейцарії» зауважили, що цей навчальний рік був багатим на яскраві події та важливі зміни. У березні 2024 року асоціація «Українки Швейцарії» уклала Договір про співпрацю з Державним ліцеєм «Міжнародна українська школа» (м. Київ) при Міністерстві освіти і науки України.

«Завдяки цьому Українська школа в Женеві стала освітнім центром-партнером МУШ, що надає можливість учням отримати початкову, базову та повну середню освіту з офіційними документами державного зразка України», – йдеться в повідомленні.

Крім того, поглибилася співпраця школи з Réseau pédagogique des langues et cultures d’origine (LCO) у Женеві. Це створює міцний фундамент для подальшої роботи з кантональними освітніми інституціями та сприяє розвитку мовного різноманіття у Швейцарії, зокрема україномовного напряму освіти.

Нагадаємо, свято останнього дзвоника відзначили в українських школах «Берегиня» та «Трембіта» у Греції.

Фото: Ukrainian women in Switzerland / Фейсбук

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *