В Україні можуть створити портал для оцінки освітніх втрат

В Україні планують створити портал для вимірювання та компенсації освітніх втрат школярів.

Про це в інтерв’ю Інтерфакс -Україна сказав голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

За його словами, цього року планується створити систему компенсації освітніх втрат. Очікується, що відповідна платформа розпочне свою роботу до початку нового навчального року.

«У нас є одна програма, яку ми на цей рік запланували – це створити систему компенсації освітніх втрат. Але вона поки що буде добровільна, лише для тих дітей, які захочуть. Це ще не фіналізована версія, але над нею йде робота», – поділився планами депутат.

За допомогою платформи кожен школяр отримає можливість оцінити свої знання з будь-якого предмета.

«Умовно, ти учень 8-го класу, заходиш на портал, відкриваєш ту дисципліну, яку вивчав, і проходиш процедуру самотестування. Ти відповідаєш на купу запитань, і в результаті система тобі підказує, у яких класах, у яких темах у тебе є прогалини, і пропонує повторно пройти цей чи інший курс. Ми хочемо зробити так, щоб учень будь-якого класу зміг себе оцінити з будь-якого предмета», – поділився голова комітету.

На думку Сергія Бабака, платформа також має стати в пригоді дітям, які зараз навчаються за кордоном.

«Думаю, це буде допомагати тим дітям, хто буде повертатися з-за кордону, бо у нас інтенсивність навчання вища, і ті, хто, скажімо, провів 9-й клас не в Україні, можуть відставати від однокласників, які залишалися в країні. Це важливо, і нам буде потрібно виміряти освітній рівень цих дітей, щоб їх атестувати тут», – наголосив очільник освітнього комітету ВР.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *