В Україні проти COVID-19 щеплено 140 тисяч підлітків

Наразі в Україні проти COVID-19 вже щеплено 140 тисяч дітей віком від 12 до 18 років.

Про це в інтерв'ю BBC News Україна сказав головний санітарний лікар Ігор Кузін.

За його словами, щеплення дітей роблять лише за бажанням батьків. Окрім того він наголосив, що частота несприятливих випадків після імунізації дітей не є більшою, ніж серед дорослих.

Також головний санлікар зазначив, що в Україні за кілька місяців планують розглянути питання щеплення дітей віком від 5 років.

«Досвід інших країн, де вже проводять такі щеплення, показує, що це безпечно. Що завдяки щепленням від ковіду попереджають передчасну смертність, особливо на фоні важких соматичних захворювань. Попереджають спалахи в організованих колективах. Рекомендацій європейської технічної групи експертів щодо щеплення дітей від 5 років ще не було. Тобто на рівні Європи таке питання не розглядали. Ми плануємо розглянути вакцинацію дітей від 5 років орієнтовно з квітня», – сказав Кузін.

Головний санітарний лікар порадив проводити щеплення проти COVID-19 у випадку наявності супутніх захворювань.

«Якщо дитина має супутні захворювання – онко, астма, серцево-судинні, то я б радив провести щеплення. Бо перебіг ковіду у такої дитини може бути важким. Якщо дитина здорова, то рішення буде залежати від того, наскільки часто ця дитина відвідує організовані колективи. Я б радив вакцинуватися. Це необхідно для персонального захисту», – зауважив Кузін.

коронавірус

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *