В Україні проведуть кампанію для випускників з ТОТ

В Україні буде проведена комунікаційна кампанія спрямована на мотивування випускників шкіл з тимчасово окупованих територій обирати навчання в Україні.

Кампанія буде проведена за підтримки Міністерства освіти і науки.

Планується, що у межах кампанії «Через освіту – до нового життя» буде розказано історії успіху студентів, а також надано інформацію щодо можливостей вступу до українських вишів, квот, державної підтримки та спрощеної процедури вступу.

За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, кожен випускник з тимчасово окупованих територій може розраховувати на підтримку та, безумовно, має право на здобуття освіти, у переважній більшості за кошти держбюджету.

«Одним із ключових пріоритетів для нашої держави і надалі залишається залучення молоді з тимчасово окупованих територій до отримання якісної освіти. Я щиро сподіваюся, що саме ці молоді люди  в подальшому можуть стати активними учасниками розбудови незалежної потужної України», – заявив міністр.

Інформаційну кампанію для випускників буде побудовано навколо восьми історій студентів, яким вдалося успішно подолати шлях від шкільного навчання в умовах окупації до здобуття вищої освіти на підконтрольній території України.

Героями стали випускники шкіл з Єнакієвого, Макіївки, Первомайська, Горлівки, Ялти, Судака, Сімферополя та Євпаторії. З міркувань безпеки та збереження їхньої особистої інформації кожна історія розказана акторами-однолітками. 

Більше інформації щодо можливостей та порядку вступу до українського закладу вищої освіту випускники шкіл з ТОТ можуть отримати за телефоном гарячої лінії з питань освіти для мешканців тимчасово окупованих територій 0-800-504-425 або через урядову гарячу лінію на сайті Доступна освіта та на сайті МОН.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *