Українці вже витратили 490 млн на книжки за програмою єПідтримка

Книжкові магазини залишаються лідером серед найпопулярніших витрат українців за державною програмою єПідтримка, у який мають можливість взяти участь громадяни, які пройшли повний курс щеплення проти COVID-19.

Про це свідчать дані Міністерства економіки за підсумками перших чотирьох тижнів після старту програми.

Зокрема, заявки на отримання 1000 грн вже подали понад 7,2 млн українців. За чотири тижні дії програми громадянам виплачено майже 7 млрд грн. Майже 1,5 млрд грн з отриманих коштів українці вже витратили.

Найпопулярнішими серед витрат стали витрати у книжкових магазинах – 490 млн грн.

У кінотеатрах українці вже витратили 386 млн грн; у театрах, на концертах та на розважальні послуги – 188 млн грн; залізничні та авіа пасажирські перевезення – 180 млн грн; на спорт – 146 млн грн.

У Міністерстві економіки нагадують, що ініційована Президентом України програма єПідтримка спрямована на стимулювання людей до вакцинації від COVID-19 та підтримку тих секторів економіки, що найбільше постраждали від карантинних обмежень. Це сфери культури, спорту, пасажирських перевезень.

З другої половини січня 2022 року програму буде розширено – українці, віком від 60 років, матимуть можливість витратити кошти за програмою на придбання ліків.

Відповідно до умов програми 1000 грн можуть отримати всі повнолітні громадяни України, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Кошти надаються на 4 місяці з моменту отримання, витратити їх можна як онлайн, так і офлайн (шляхом безготівкового розрахунку через термінал компанії).

На другому етапі (ІІ-ІІІ квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний офлайн-механізм, над яким зараз працюють. Люди, які не мають смартфонів, зможуть подати звернення на отримання допомоги в офлайн форматі.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *