В Україні розроблять програму з безпеки руху на велосипеді

В Україні розроблять інтегровану навчальну програму з безпеки руху на велосипеді для учнів 1–12 класів.

Про це йшлося під час круглого столу щодо впровадження освіти з безпеки руху на велосипеді в школах за участю представників МОН, народних депутатів, поліції, освітніх експертів і громадських організацій.

За словами начальниці відділу змісту освіти, мовної політики та освіти національних меншин Світлани Фіцайло, навчання дітей свідомої та безпечної поведінки на дорозі – актуальне завдання, а кількості годин у навчальному плані предмета «Основи здоров’я» для формування відповідних навичок недостатньо.

«Тому було би дуже корисно мати ще додатковий ресурс у вигляді факультативного курсу, зокрема, з безпеки руху на велосипеді, відповідного варіативного модуля навчальної програми з фізичної культури і, можливо, окремих позаурочних програм, які заклад освіти може інтегрувати у свою освітню програму, щоб це було корисно і цікаво для дітей та мало вплив на їхню поведінку як учасників дорожнього руху», – зазначила Світлана Фіцайло.

У Міносвіти повідомили, що українська інтегрована навчальна програма розроблятиметься з урахуванням досвіду європейських країн за участю освітніх експертів, патрульної поліції, директорів шкіл, вчителів, педагогів-організаторів і велоактивістів з різних міст України.

Планується, що у ході реалізації пілотної кампанії «Велосипедом до школи», крім розробки навчальної програми, навчання пройдуть 150 веломенторів та веломенторок з-поміж поліцейських, велоактивістів і вчителів.

Також у 15 школах з 12 різних областей України, відібраних за результатами відкритого конкурсу, будуть встановлені сучасні криті велопарковки, заклади освіти отримають набори велоінструментів та навчальні велосипеди з шоломами.

Окрім того, школи отримають методичну допомогу в облаштуванні навчального майданчика та у проведенні велофестивалю на базі закладів освіти.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *