В Україні забезпечать права нацменшин на розвиток мов

Нацменшинам забезпечить права на розвиток мов / Depositphotos

В Україні ухвалили Методологію використання мов національних меншин там, де вони традиційно та компактно проживають. Документ погодив Кабмін.

Про це заявив очільник українського уряду Денис Шмигаль. І додав, що забезпечення прав нацменшини на розвиток своєї мови має йти поруч зі збереженням усіх переваг української мови як державної.

В Україні забезпечить права національних меншин на розвиток мов

Шмигаль уточнив: мовиться про використання мов нацменшин у наданні публічних та соціальних послуг, у взаємодії з владою, у наданні медичної допомоги та інших сферах.

Забезпечуємо право національної меншини на розвиток своєї мови та водночас зберігаємо всі переваги української мови як державної,
– наголосив прем’єр.

Також він зауважив, що Україна продовжує впроваджувати європейські стандарти і стає ближче до ЄС, розраховуючи на якнайшвидший початок безпосередніх переговорів щодо вступу до Європейського Союзу.

Раніше ми повідомляли, що в Україні у класах із мовами навчання нацменшин, які є офіційними мовами ЄС, можуть гарантувати право на використання відповідної мови під час навчання. Але цей погоджений урядом законопроєкт, який стосується прав національних меншин в Україні, зокрема й на освіту, має ще ухвалити Верховна Рада.

Очільник Міносвіти Оксен Лісовий пояснив зміни до законодавства про освіту мовами нацменшин

Усі деталі про вищезгаданий законопроєкт читайте тут.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *