В уряді обіцяють відновлювати школи

За даними обласних військових адміністрацій, майже 1800 українських шкіл наразі зруйновані. За останній рік вдалося відновити 410 шкіл завдяки фінансуванню з місцевих бюджетів, а також допомозі місцевих бюджетів.

Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, попри війну, завданням держави є відбудувати безпечні і комфортні заклади освіти.

З Фонду ліквідації наслідків на відновлення закладів освіти скеровано 3,2 млрд грн. На ці кошти буде капітально відремонтоано 66 шкіл та 15 дитсадків.

До активної відбудови шкіл та садочків також долучилися міжнародні партнери.

112 закладів освіти будуть відбудовані в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України та Програми відновлення України, що фінансуються за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку. Загалом на це буде скеровано 7,13 млрд грн за двома програмами.

З гуманітарного бюджету Європейського Союзу виділено грантових 38,3 млн євро. Зокрема, Офісу Управління ООН з обслуговування проектів (UNOPS) та Програмі розвитку ООН в Україні (ПРООН/UNDP).

Ці міжнародні організації виступлять бенефіціаром проектів з відбудови українських шкіл, пошкоджених внаслідок бойових дій і разом з громадами визначали конкретні проекти.

Із ПРООН будуть відбудовуватися школи у 11 областях. Було визначено попередній перелік із 120 шкіл. Ремонтні роботи розпочали вже в 10 закладах освіти.

Із проектом UNOPS робота буде сконцентрована на 73 школах у Київській, Сумській, Харківській та Чернігівській областях. На 8 об’єктах вже завершуються ремонтні роботи.

Ще один міжнародний партнер у відбудові шкіл – Швейцарія.

«DECIDE: ВІДБУДОВА. Ініціатива з відновлення шкіл» – це програма на підтримку громад у Чернігівській, Одеській та Полтавській областях в облаштуванні шкільних укриттів. Також в рамках програми відремонтують одну з чернігівських шкіл і місцевий інклюзивно-ресурсний центр в Бородянці на Київщині. Для цього Швейцарія виділяє 4,5 млн євро.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *