Верещук: для учнів з ТОТ має бути єдиний варіант атестації

Міністерство освіти та науки має напрацювати єдиний варіант атестації для громадян, які проживають на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях.

На цьому під час брифінгу наголосила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, повідомляє Укрінформ.

За її словами, українська влада не збирається визнавати будь-які документи, видані окупаційною владою, у тому числі дипломи та атестати.

Верещук зауважила, що Міністерство освіти та науки має врегулювати питання атестації громадян, які проживають як у тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим, так і на територіях Донецької та Луганської областей.

«Для кримчан така можливість була до 1 січня 2022 року. З уведенням у дію закону про скасування вільної економічної зони Крим така можливість і для кримчан була втрачена. Позиція Міністерства освіти – для кримчан знову розробити такий порядок атестації, а для Донецької і Луганської областей – ні, тому що хтось у Міністерстві освіти не знає, яка там влада. Хочу ще раз нагадати, що там окупована Російською Федерацією територія України, рівно так, як і український Крим… Усе, що треба МОНу, перестати маніпулювати, займатися тим, чим вони не мають займатися, а виписати порядок так, як вони вважають, щоб захистити наш інтерес і ця атестація могла бути для всіх, хто хоче нею скористатися», – сказала міністр.

Вона підкреслила, що підхід до порядку атестації має бути однаковий як для мешканців Криму, так і для мешканців Донеччини та Луганщини.

Донбас і Крим

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *