Верховний суд вимагає, аби уряд обґрунтував санкції проти чеченця Амагова

На судовому засіданні винесли протокольну ухвалу. У пресслужбі суду пояснили, що мовиться про завдання, не оформлене у письмовому вигляді.

Раніше Данілов вибачився перед киянкою, яку вдруге внесли до санкційного списку РНБО

Кабмін має передати Верховному суду документи щодо Амагова

Доручили Кабінету Міністрів надати документи, які вони подавали в Раду національної безпеки та оборони,
– розповіли у пресслужбі суду.

Як розповів адвокат Амагова, СБУ у відповіді на запит заперечувала свою причетність до введення санкцій проти вихідців з Північного Кавказу. Тоді Іван Ангелін звернувся до Офісу Президент а, в ОП кажуть, що відповідати має уряд.

Ініціатива надходила від Міністерства внутрішніх справ

У Кабміні кажуть, що не отримали інформацію про судове провадження за нашою скаргою. Ми знаємо, що ініціатива виходила від Міністерства внутрішніх справ, а коли ми зверталися в МВС, то нам сказали, що інформація про причини санкцій щодо Амагова – секретна, – пояснив адвокат.

Зазначимо, що ще у 2018 році Міграційна служба скасувала Амагову дозвіл на імміграцію та анулювала посвідку на постійне проживання. Вже у 2020 році його затримали та помістили в центр для перебування іноземців.

Читайте також РНБО ввела санкції проти трьох нових контрабандистів

Рішення про анулювання дозволу було скасоване судом. Проте наразі Амагов не може повернути право на постійне проживання в Україні через санкції.

Що відомо про Асламбека Амагова?
Амагов був волонтером і допомагав українській армії на Донбасі. Він потрапив під санкції РНБО, як громадянин Росії, причетний до протиправної діяльності. Адвокат чеченця стверджує, що у разі видворення його підзахисного до Росії на нього чекає небезпека.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *