Вибухи на газовому терміналі, заводі “Панцирів” і не тільки: що відомо про пекельну ніч у Росії

Усе, що відомо про вибухи в Росії 21 січня / Колаж 24 Каналу

Ніч на 21 січня була для росіян доволі-таки тривожною. У кількох містах країни-агресора повідомляли про “атаку БпЛА”. Потужно цвіла “бавовна”.

  • 1Тула здригалася від вибухів: атака на завод з виробництва ЗРК “Панцир”
  • 2У Ленінградській області палає термінал друга Путіна
  • 3Вибухово й у Смоленську, Орлі та Клинцях
  • 4Росіяни закривали небо над Петербургом
  • 5У ворожому міноборони знову скаржаться на “дрони”
  • 6Як далеко від кордону України до міст, де лунали вибухи

Усе, що відомо про чергову вибухову нічку в Росії, в яких областях було гучно та які наслідки “бавовни”, розповідає 24 Канал.

Тула здригалася від вибухів: атака на завод з виробництва ЗРК “Панцир”

Неділя почалася в окупантів з серії “хлопків”. Близько опівночі місцеві телеграм канали опублікували відео з Тули. Спершу там пролунав потужний вибух, а тоді нічне небо спалахнуло вогнем. Стало так ясно, як вдень.

У мережі повідомили про приліт на територію “Щегловського валу” – підприємства військово-промислового комплексу Росії. Зокрема, там збирають зенітно-ракетні комплекси “Панцир-С” і “Панцир-С1”. Окрім того, модернізують різноманітну бронетехніку.

Вибухи у Тулі: дивіться відео

Важливо! Суспільне з посиланням на джерела в українських спецслужбах повідомило, що по заводу “Щегловський вал” у Тулі здійснили атаку безпілотниками. Цей завод, зокрема, виробляє ЗРК “Панцир-С”.

Яскраві спалахи у Тулі: дивіться відео

Тула здригалася від вибухів: дивіться відео

У Ленінградській області палає термінал друга Путіна

Уже близько 02:30 стало відомо про потужну пожежу на вугільному терміналі в Ленінградській області. Російські телеграм-канали опублікували епічні кадри. Полум’я швидко охоплює все навколо. Росіяни панікують та метушаться.

У Ленінградській області епічно палає вугільний термінал: дивіться відео

Цікаво, що перш ніж спалахнула пожежа, очевидці почули декілька вибухів. Окрім того, стверджують, що нібито долинав характерний звук “БпЛА”.

За словами росіян, горить термінал, на якому нафтопереробні продукти вантажать на судна задля експорту. Окупанти також повідомляють, що евакуацію персоналу вже проведено, а потерпілих нібито немає.

У мережі з’явилося відео, як “евакуювали” співробітників заводу – вони щосили бігли до виходу. Хоч насправді на виробництві такого рівня можна було б організувати транспорт. Тим паче, що біжать вони просто дорогою.

До речі, з термінала евакуювали понад 150 людей.

Кадри евакуації з НПЗ: дивіться відео

Згодом з’ясувалося, що вночі горіло у порту “Усть-Луга” на терміналі “Новатек”.

Коли вибухає, земля тремтить,
– підкреслили очевидці.

Пожежа на морському терміналі: дивіться відео

Згодом стало відомо, що “безпілотники” атакували термінал морського торговельного порту та газосховище.

Місцеві телеграм-канали писали про загоряння нібито 2 цистерн з 17. На місці працювали пожежники. Вони намагалися запобігти розповсюдженню вогню на інші резервуари.

За даними росЗМІ, два “БпЛА” вдарили по газосховищу в портовому терміналі о 03:20.

Зверніть увагу! “Новатек”, що оперує газовим терміналом, належить другові Путіна – російському мільярдеру Геннадію Тимченку.

До речі, мешканці селища Усть-Луга зафільмували перші хвилини після “прильоту” по морському терміналу. На відео чути, як двоє чоловіків роблять припущення, що по місцевому порту нібито вдарили “дроном”.

Як яскраво палає “Новатек”: дивіться відео

Пожежа у терміналі в Усть-Лузі: дивіться відео

Російські телеграм-канали писали, що в Кінгісепському районі Ленінградської області, де власне й розташований морський торговий порт “Усть-Луга”, введено режим підвищеної готовності. Голова адміністрації району проводить засідання оперативного штабу.

Що відбувалося у районі Усть-Луги: дивіться відео

Очевидці атаки на вугільний термінал не приховують своїх емоцій. Один з них “зацінив” пожежу так: “Щось там серйозне”.

Пожежа на заводі “Новатек”: відео соцмережі

Місцеві ЗМІ уточнили, що завод із перероблення стабільного газового конденсату “Новатек” розташований у прибережній зоні, поряд зі спеціалізованим терміналом.

Губернатор Ленінградської області заявив, що постраждалих під час пожежі нібито немає. При цьому причину загоряння він називати не став.

Яскрава заграва над Ленінградською областю: дивіться відео

Вибухово й у Смоленську, Орлі та Клинцях

Цієї ночі від вибухів також здригалися будинки у російських Смоленську та Орлі. Місцеві писали, що ці населені пункти нібито перебувають під “атакою безпілотників”.

Російське мінвбивств поскаржилося, що по об’єктах запустили “ударні дрони”. Три з них нібито знищила “прославлена” “ПеВеО” над територією Смоленської області.

Бахкало й у Клинцях Брянської області. Росіяни заявляли про нібито роботу протиповітряної оборони.

У Клинцях знову гучно: дивіться відео

Росіяни закривали небо над Петербургом

Над Санкт-Петербургом навіть закривали небо. Про це свідчать повідомлення у російських телеграм-каналах.

І хоча офіційно місцева влада не заявляла про закриття неба, однак, рейси до Санкт-Петербурга затримувалися з нібито “невідомих причин”. Зокрема, аеропорту “Пулково” затримувалися рейси.

Місцеві стверджували, що літаки затримувалися на кілька годин. Наприклад, борт з Белграда мав приземлитися в аеропорту “Пулково” о 01:55, втім, він так і не прибув. Літак посадили у московському “Шереметьєво”, а в Петербурзі повідомили, що рейс прибуде близько о 05:10.

У ворожому міноборони знову скаржаться на “дрони”

Потужні вибухи розбудили й пресслужбу російського міноборони. Там традиційно заявили, що нібито відпрацювала “ПеВеО”. Мовляв, “дрон збили” над Орловською областю. Додали, він нібито летів атакувати якийсь об’єкт. Втім, який саме, не вказали.

Уже незабаром окупанти, що один збитий БпЛА – звучить якось не надто солідно. Тож відзвітували про ще один над Тульською областю. Окрім того, поспішили заявити, що руйнувань – начебто немає.

Втім, не минуло й години, як агресор заявив про нібито ще три “збиті дрони”. Цього разу – начебто над Смоленською областю.

Зверніть увагу! Під ранок окупанти атакували Україну “Шахедами”. Зокрема, у Генштабі повідомили про два ворожі дрони-камікадзе. Один з них збили.

Віталій Кім розповів, що в Снігурівській громаді внаслідок атаки “Шахедів” пошкоджено житловий будинок і літню кухню у приватному секторі. Також сталося займання господарчої споруди, яке оперативно ліквідували. На щастя, без постраждалих.

Як далеко від кордону України до міст, де лунали вибухи

  • Зауважимо, що відстань від кордону України до термінала “Новатек” – понад 1000 кілометрів.
  • Від крайньої північної точки на кордоні України (урочище Петрівське, неподалік від села Грем’яч Чернігівської області) до російського міста Тула понад 450 кілометрів.
  • Від Орла, де гуркотіло від вибухів, до кордону України майже 300 кілометрів.
  • Смоленськ, який також здригався від гучних звуків, розташований від кордону нашої держави на відстані майже 400 кілометрів.
  • Аби дістатися до Клинців у Брянській області, де вже кілька днів поспіль трапляється щось вибухове, “бавовна” подолала маршрут у майже 60 кілометрів.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *