Відбувається “Бахмут 20”, – Дикий розібрав дії росіян в Авдіївці

Ситуація в Авдіївці на Донеччині дещо стабілізувалась. Українські бійці знищують російських окупантів у масштабах, співмірних з Бахмутом 2022 року.

Екскомандир роти батальйону “Айдар” Євген Дикий розповів 24 Каналу, що відбувається на Авдіївському напрямку. За його словами, у найближчі місяці для України там дуже непогані перспективи.

Натепер основним районом оборони в Авдіївці є коксохімічний завод – це фактично така сама природна фортеця, як “Азовсталь”. Там потужні бетонні перекриття й багато поверхів під землею.

Звідти захисники “полюють” на окупантів, які постійно намагаються облаштуватись у промзоні.

Там фактично відбувається “Бахмут 2.0” приблизно з таким самим співвідношенням втрат між нашою стороною і тою стороною,
– зазначив Дикий.

У перших хвилях ворожого штурму йдуть роти “Штурм-Z”, а за ними регулярні російські частини. Усі вони зазнають колосальних втрат.

Авдіївку важливо утримувати якнайдовше

У затяжній війні ключовим мірилом успіху є завдані втрати противнику. Україна в цьому сенсі виграє.

Не так навіть важливо, чи ми назавжди утримаємо Авдіївку, але нам наразі дуже вигідно подовше її тримати, поки там відбувається перемелювання їхньої живої сили в індустріальних масштабах,
– наголосив Дикий.

Головне – утримати трасу через Орлівку. Тоді там можна сидіти місяцями, перемелюючи ворога. Натепер дорогу прострілюють, але захисники можуть нею користуватись.

Ситуація в Авдіївці: останні новини

  • Володимир Зеленський 29 грудня відвідав українські позиції в Авдіївці. Він подякував захисникам і вручив їм нагороди.
  • Валерій Залужний заявив, що Авдіївку оборонятимуть скільки буде сил. Якщо їх забракне – збережуть людей, а потім відвоюють місто.
  • Як відомо, українським військовим 28 грудня вдалось відбити позицію на Авдіївському напрямку. Вона була втрачена раніше.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *