Військовий чи ухилянт: стали відомі нові деталі про депутата-підривника із Закарпаття

Батрин проходив строкову службу у радянській армії і з того часу не оновлював свої дані у ТЦК / Колаж 24 Каналу

У соцмережах поширюється інформація, що Сергій Батрин, який підірвав гранати у сільраді на Закарпатті, нібито є військовим і воював в АТО. Втім, в Закарпатській ОВА, кажуть, що насправді ситуація з депутатом дзеркально протилежна тій, про яку пишуть.

15 грудня депутат від “Слуги народу” підірвав три гранати у сільраді під час засідання сесії. У Закарпатській ОВА спростували інформацію, яку подають пабліки, про те, що зловмисник причетний до захисту української держави.

Не військовий, а ухилянт

За словами голови ОВА Ігоря Шинкарюка, Сергій Батрин ніколи не служив у ЗСУ і не брав участь у бойових діях ні під час АТО, ні після повномасштабного вторгнення. Ці дані підтвердили у правоохоронних органах.

Ба більше, депутат навмисно оформив опіку над своєю літньою матір’ю, аби його не мобілізували.

Відомо, що свого часу Батрин проходив строкову службу в радянській армії. Однак потім він жодного разу не проходив перепідготовку та не оновлював свої дані в ТЦК.

Що відомо про Батрина

За словами сусідів депутата, той проживав разом зі своєю 80-річною матір’ю, якою опікується доглядальниця.

Дружина Батрина, діти та онуки багато років мешкають у Чехії. Депутат жив на дві країни, останні два роки перебував на Закарпатті.

Відомо, що матір зловмисника нічого не знає про трагедію. Доглядальниця їй не розповідає, адже боїться, що через це стан здоров’я жінки може значно погіршитися.

Теракт у сільраді на Закарпатті: що відомо про трагедію

  • 15 грудня близько 12 ранку депутат від “Слуги народу” Сергій Батрин підірвав три гранати у приміщенні Керецьківської сільської ради Мукачівського району, де відбувалося засідання сесії.
  • Внаслідок вибуху 23 людини отримали поранення, зокрема й сам підривник. Згодом стало відомо, що у лікарні від отриманих травм помер 55-річний депутат із села Березники Віктор Пряділя.
  • У ЗМІ припускають, що теракту передувала суперечка через бюджетні питання із чинним головою сільради.
  • СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення теракту, а також повідомила Батрину про підозру.
  • Зловмиснику вже обрали запобіжний захід у вигляді двох місяців тримання під вартою. Відомо, що наразі потерпілий підривник перебуватиме в лікарні під охороною. У СІЗО його наразі прийняти не можуть, адже він не здатний ходити.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *