Викладачі вишів задоволені станом освітнього процесу, – дослідження

Рівень задоволеності станом організації освітнього процесу в умовах воєнного стану серед педагогічних та науково-педагогічних працівників закладів фахової передвищої та вищої освіти є незмінно високим.

Про це свідчать результати опитування здобувачів освіти та викладачів, що презентовані Державною службою якості освіти.

Результати опитування свідчать, що високий рівень задоволеності організацією освіти серед викладачів не залежить від обраного закладом освіти формату навчання.

Водночас студенти вишів оцінюють стан організації освітнього процесу як середній.

У Державній службі оцінювання якості освіти зазначають, що ці показники майже не змінилися протягом навчального року, але значно зросли порівняно з результатами попередніх досліджень, які проводилися у 2020-2021 роках в умовах карантину.

«За результатами проведеного онлайн-анкетування учасників освітнього процесу з’ясовано, що заклади фахової передвищої та вищої освіти (з урахуванням наданих рекомендацій, а також наявних можливостей і ресурсів) протягом усього періоду воєнного стану демонструють свою спроможність забезпечувати повноцінний освітній процес в очній, змішаній (очно-дистанційній) або дистанційній формах в умовах воєнного стану», – наголошують у ДСЯО.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *