Випускники Президентського університету працюватимуть у держсекторі

Після закінчення «Президентського університету» його випускники гарантовано будуть працювати в державних компаніях, органах влади, дослідних і наукових установах.

Про це під час спілкування із журналістами повідомив заступник міністра освіти і науки Ігор Гарбарук.

Очікується, що освітній процес в Президентському університеті розпочнеться вже 1 жовтня 2023 року. 

У перспективі потужність університету дозволить вмістити 2 500 студентів, проте до першого набору долучаться лише 120 найкращих студентів (по 20 на кожну з 6 спеціальностей). Викладатимуть у закладі вищої освіти як українські, так і закордонні професори.

«В першу чергу буде побудовано кросфункціональні лабораторії для освітніх цілей, а згодом адміністративний комплекс і технопарк. Проєкт передбачає паркінг для викладачів і студентів, а також додаткове озеленення території університетського містечка. Перші підготовчі роботи мають розпочатися в грудні 2021 року», – підкреслив Гарбарук.

Заступник міністра також зазначив, що створення університету на території Національного Комплексу «Експоцентр Україна» (ВДНГ) стане продовженням стратегії розбудови збалансованого, мультифункціонального простору.

За сьогоднішніми підрахунками в Президентському університеті буде збудовано 23 лабораторії, а лабораторних модулів буде більше 40. Лабораторії будуть кросфункціональними, колективними та відкритими до колаборацій з іншими університетами.

«Вперше за роки Незалежності України ми на власні очі зможемо спостерігати за створенням нового державного університету. Я переконаний, що Президентський університет стане точкою перезавантаження системи та сприятиме авторитету української освіти на світовому рівні», – зазначив Гарбарук.

Спочатку проєкт університету передбачає бюджетну форму навчання, а в майбутньому може бути розглянуте і питання запровадження контрактної форми.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *