Вишам України допомагають зберегти важливу інфраструктуру

Фахівці ЕРАМ, компанії-лідера ІТ-галузі в Україні, допомагають закладам вищої освіти зберегти критично важливу інфраструктуру.

Зокрема, вони переносять у хмарні сховища сервери для віддаленого навчання та інші критичні елементи інфраструктури університетів.

За словами керівника освітніх програм ЕРАМ в Україні Дениса Гриньова, наразі експерти ЕРАМ разом з партнерами з Amazon Web Services вийшли на зв’язок з університетами у східних, центральних, південних та інших областях і вже допомогли 15 вишам у Харкові, Києві, Дніпрі, інших містах та готові надати підтримку й іншим закладам у зонах активних бойових дій.

«Завдяки зусиллям фахівців ЕРАМ та наших партнерів із Amazon Web Services критично важлива інфраструктура п’ятнадцяти вишів паралельно розгорнута в хмарному сховищі AWS. Навіть якщо будівлі або серверні приміщення цих закладів постраждають або будуть знеструмлені через бойові дії, студенти зможуть продовжувати дистанційне навчання без перебоїв. Незважаючи на війну, майбутні фахівці повинні мати можливість навчатися», – підкреслив Денис Гриньов.

Так, спеціалісти вже допомогли ХНУРЕ, НАУ «ХАІ», НТУ «ХПІ», Національному фармацевтичному університету, ХНУ ім. В.Н. Каразіна, ХНЕУ ім. Семена Кузнеця, Київському Національному університету ім. Т.Г. Шевченка, Запорізькому національному університету, Дніпровській політехніці тощо.

«Ініціатива об’єднала понад 20 системних інженерів, менеджерів та інших експертів з харківського офісу ЕРАМ та Amazon Web Services. Всі вони знаходяться в безпеці та мають змогу робити те, що вміють найкраще», – розповіли в компанії.

За словами проєктного менеджера ЕРАМ Україна Івана Ткаченка, спеціалісти компанії контактують з системними адміністраторами вишів та дізнаються деталі завдання.

«Запити бувають різні: як досить базові, так і дуже комплексні. Даються взнаки і бойові дії: інколи представники університетів не мають доступу до інтернету або не можуть дістатися до робочого місця через обстріли. За необхідності найдосвідченіші фахівці ЕРАМ допомагають оптимізувати інфраструктуру вишів з точки зору технологій та використання коштів. Також з нами постійно на зв’язку експерти Amazon Web Services. Вони надають бюджет на хмарні сховища і можуть проконсультувати у разі складних запитів. Цінуємо вклад партнерів ЕРАМ, адже це – один із способів, яким вони підтримують Україну», – зазначив Іван Ткаченко.

У компанії також розповіли, що експерти співпрацюють не лише з профільними закладами, які мають договори з ЕРАМ, але й з тими, кому потрібна допомога у налагодженні процесу дистанційного навчання. У пріоритеті – університети в зонах активних бойових дій. Після міграції віртуальна інфраструктура вишів буде доступною з будь-якої точки світу.

Заявку про допомогу представники закладів вищої освіти можуть направляти на електронну пошту [email protected].

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *