Візит Зеленського до Саудівської Аравії: що обговорили лідери

Візит Зеленського до Саудівської Аравії 27 лютого / Колаж 24 Каналу, фото з телеграм-каналу Володимира Зеленського

Володимир Зеленський 27 лютого приїхав до Саудівської Аравії. Президент України мав на меті обговорити кілька важливих тем, детально про це – на 24 Каналі.

Саудівська Аравія бере активну участь в обміні полоненими і не тільки. Раніше ЗМІ писали про те, що в цій країні відбулася таємна зустріч радників з національної безпеки стосовно мирного плану.

Зеленський у Саудівській Аравії

Прибув до Саудівської Аравії, щоб продовжити наш регулярний діалог із Його Високістю Спадкоємним принцом Мухаммадом бін Салманом аль Саудом,
– написав президент.

За його словами, найголовнішою темою зустрічі, питанням номер один стане Формула миру.

“Торік у Джидді ми провели результативну зустріч на рівні радників щодо її реалізації. Зараз упритул наблизилися до проведення першого Саміту миру й розраховуємо на продовження активної підтримки з боку Саудівської Аравії”, – пояснив лідер держави.

Результати візиту: що було обговорено

Оновлення. Згодом Володимир Зеленський повідомив про результати візиту. Він подякував за щиру розмову з Його Високістю Спадкоємним принцом Мухаммадом бін Салманом аль Саудом.

Президент повідомив, що під час зустрічі було обговорено пункти Формули миру та прогрес, який може бути досягнутий у їхній реалізації.

“Лідерство Саудівської Аравії може допомогти знайти справедливі рішення. Ми цінуємо прагнення принца допомогти відновити справжній мир і вдячні за поради та підтримку”, – повідомив Володимир Зеленський.

Також важливою темою зустрічі стали “конкретні можливості двосторонньої співпраці України та Саудівської Аравії в економічній і технологічній сферах”. Президент зазначив, що команди працюватимуть за відповідними напрямами, які були обговорені сьогодні.

Візит Володимира Зеленського до Саудівської Аравії / Фото Офіс Президента

Інші теми зустрічі

Ще однією метою візиту Зеленського до Саудівської Аравії є розмова про повернення полонених і депортованих осіб.

Лідерство Саудівської Аравії уже сприяло звільненню наших людей. Упевнений, що й ця зустріч принесе результати,
– висловився Зеленський.

Третьою темою зустрічі стане обговорення перспективних напрямів економічної співпраці та участь Саудівської Аравії у відбудові України.

Цікаво! 24 Канал переклав матеріал The New York Times про те, як впливає війна на Близькому Сході на економіки країн регіону. Читайте статтю за посиланням.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *