Вкрай сумнівна “перемога” в Авдіївці: заради чого вмерло майже 50 тисяч росіян

Героїчна оборона Авдіївки тривала понад 4 місяці, від 10 жовтня 2023 року до 17 лютого 2024 року. Захоплення вщент зруйнованого міста на Донеччині коштувала росіянам колосальних втрат.

Військовий оглядач Денис Попович сказав 24 Каналу, чому “перемога” росіян у районі Авдіївки вкрай сумнівна. Зазначимо, що задля збереження життя наших воїнів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 17 лютого заявив про виведення наших військ з Авдіївки.

“Піррова перемога” окупантів

За даними Збройних Сил України, за 4 місяці на Авдіївському напрямку окупаційна армія втратила 47 186 солдатів. Однак росіяни на це не зважають та продовжують бити себе в груди, вихваляючись “Пірровою перемогою”.

“Піррова перемога” – перемога, яка дістається ціною величезних втрат, або сумнівна перемога, яка не виправдана принесеними жертвами. Перемога, рівносильна поразці.

Окрім втрат особового складу, шокують втрати ворога у техніці. Українські бійці від 10 жовтня у районі Авдіївки знищили 364 танки, 248 артилерійські системи, 748 бойові бронемашини та 5 літаків.

Авдіївка – важливий політичний кейс для Владіміра Путіна напередодні так званих президентських виборів у Росії. Як зазначив військовий оглядач, військова мета захоплення міста була втрачена після того, як окупаційна армія восени 2023 року не змогла захопити місто бліцкригом й наступ провалився.

Ми чудово розуміємо, що Путін стане президентом, але для нього було вкрай важливо здобути хоча б якусь перемогу на фронті. Тому російські окупанти за будь-яку ціну намагалися взяти місто,
– зауважив військовий оглядач.

На його думку, “перемога” росіян сумнівна, якщо порахувати величезні втрати. Ворог захопив територію, зазнавши неоціненних втрат людської та військової сили.

Втрати росіян в Авдіївці: що відомо

  • Під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки президент Володимир Зеленський повідомив, що втрати росіян на Авдіївському напрямку у сім разів більші, ніж в України.
  • Також голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко сказав, що навіть під час відступу з Авдіївки українським захисникам вдалося взяти у полон багато росіян.
  • Зазначимо, що від 24 лютого 2022 року Сили оборони знищили понад 402 тисячі солдатів так званої “другої армії світу”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *