Вночі ворог атакував “Шахедами” Південь та Схід: скільки дронів вдалося збити

Сили ППО збили 19 “Шахедів” / Колаж 24 Каналу

У ніч проти 17 січня росіяни атакували “Шахедами” Південь України. Загалом було зафіксовано пуски 20 дронів-камікадзе.

Основні зусилля ворог сконцентрував на ударах по Одесі. Там уночі пролунали потужні вибухи.

Скільки “Шахедів” збили

У ніч на 17 січня 2024 року російські військові завдали удару 20 ударними БпЛА типу “Shahed-136/131”. Окупанти запустили дрони з району Приморсько-Ахтарська.

Силами та засобами ППО збито 19 “Шахедів”. До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи.

Як додали у Повітряних силах, ППО працювала у межах Запорізької, Миколаївської, Одеської, Дніпропетровської та Кіровоградської областей.

Зокрема 11 дронів українські захисники збили в Одеській області – майже всі уламки упали в Чорне море, однак деякі завдали руйнувань у місті. Також сили та засоби ППО збили по одному “Шахеду” в Миколаївській та Кіровоградській областях. Ще 3 БпЛА збили над Дніпропетровщиною.

Результат роботи ППО у ніч проти 17 січня / Інфографіка Повітряних сил

Окрім того, окупанти вночі також атакували Харківщину. Ворог вдарив двома зенітними керованими ракетами С-300 з Бєлгородської області.

Ворог завдав ракетних ударів по Харкову

  • Увечері 16 січня Росія завдала ракетного удару по Харкову. У місті пролунали потужні вибухи.
  • Одна з ракет поцілила у триповерхову будівлю недіючого медзакладу, частково зруйнувавши її. Під час удару приватна клініка не працювала.
  • Також під ударом опинилися житлові будинки. Зокрема пошкоджені фасади дво- і триповерхових будинків, а також будівля комунального закладу.
  • На місці ударів виникли загоряння. Загальна площа пожежі склала близько 60 квадратних метрів, яку рятувальники оперативно приборкали.
  • Наразі відомо про 17 постраждалих внаслідок ракетного удару. Як повідомив Олег Синєгубов, у важкому стані 2 жінки, 12 людей також госпіталізовані, перебувають у лікувальній установі в середньому та легкому станах. Три людини від госпіталізації відмовилися, їм була надана медична допомога на місці.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *