Вони знали, як це робити, – Залужний назвав звільнених військкомів “професіоналами”

Залужний вважає звільнених військкомів професіоналами / Колаж 24 Каналу

Валерій Залужний прокоментував звільнення всіх військкомів у рамках питання мобілізації. Він зазначив, що вони були професіоналами, а “зараз їх немає”.

Нагадаємо, всіх обласних військкомів було звільнено рішенням Володимира Зеленського у серпні цього року. Сталося це після гучних скандалів та перевірок у територіальних центрах комплектування.

Залужний про військкомів

У кулуарах презентації Державного оператора тилу 18 грудня Валерій Залужний поспілкувався з журналістами та прокоментував нинішній процес мобілізації. У відповідь на питання, як вплинуло звільнення обласних військкомів на ефективність мобілізації, Залужний зазначив, що “це були професіонали, вони знали, як це робити, а їх немає”.

Також під час розмови Головнокомандувач зазначив, що питання мобілізації потрібно повернути в ті межі, які працювали раніше. Однак мова не про посилення процесу.

Його (процес мобілізації – 24 Канал) просто потрібно повернути на ті рамки, в яких вони працювали раніше,
– сказав Залужний.

Варто зазначити! Член комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін раніше розповів, що в областях, куди прийшли нові військкоми, зафіксували зниження темпів мобілізації. У деяких областях, де виконання становило 80%, він становив усього 10%. Однак раніше величезною проблемою була корупція у ТЦК – особливо на Заході та в Одеській області.Скандали зі звільненими військкомами

  • У липні 2023 року спалахнув гучний скандал навколо одеського військкома Євгена Борисова, який за час повномасштабного вторгнення нажив у Іспанії автівок та нерухомості на мільйони доларів. Чоловіка затримали й суд наклав арешт на майно, гроші та банківські рахунки. Вдалося арештувати майно, придбане в Іспанії.
  • Також у незаконному збагаченні запідозрили колишнього керівника Дніпропетровського обласного ТЦК, який збагатився на 9 мільйонів – теж за час війни. Його статки значно перевищили офіційні доходи.
  • Подібні ситуації призвели до масштабного зацікавлення діяльністю інших обласних військкомів. ДБР і Офіс генпрокурора провели обшуки та затримання у різних регіонах України. Слідство встановило, що окремі представники обласних військкоматів брали хабарі, допомагали уникнути мобілізації, їздили за кордон самі й іноді створювали схеми щодо незаконного перетину кордону для ухилянтів, разом із членами ВЛК підробляли документи.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *