“Все що можна робити – ми зробимо”: Буданов про можливість нового обміну полоненими

Буданов про можливий обмін полоненими з Росією / Колаж 24 Каналу (фото ілюстративні)

Керівник ГУР Міноборони України Кирило Буданов впевнений, що обмін полоненими з Росією відбудеться. І, за його словами, може це статися це вже у найближчому майбутньому.

На тлі ситуації зі збиттям Іл-76, Буданов, керівник Головного управління розвідки України, висловився про намір провести обмін військовополоненими. Ця заява прозвучала в ефірі національного телемарафону, – інформує 24 Канал.

Захист життів – пріоритет

З-поміж іншого, керівник розвідки наголосив на важливості збереження життя українських громадян, які перебувають у ворожому полоні.

Життя наших людей – це найвища цінність, і ми зробимо все можливе для їх порятунку,
– зазначив Буданов, підкреслюючи готовність України до дій.

Він також згадав про необхідність з’ясування усіх обставин авіакатастрофи літака Іл-76. Крім того, цей інцидент, за його словами, може вплинути на подальші обміни.

“Усе що можна робити – ми зробимо”, – констатував Кирило Буданов, висловлюючи рішучість у питанні звільнення українських полонених. Він констатує, що вони перебувають у жахливих умовах, і так не має бути.

Падіння Іл-76: що потрібно знати

  • 25 січня Служба безпеки відкрила кримінальне провадження за фактом падіння Іл-76 у Росії, а саме – у Бєлгородській області. На необхідності відповідного розслідування наголошував президент Володимир Зеленський.
  • Власне, розслідування було розпочато за статтею про порушення законів та звичаїв війни. СБУ займається з’ясуванням ситуації навколо падіння літака. Методи встановлення обставин події – не уточнюють.
  • Важливо, що Іл-76, ймовірно, мав би перевозити російських високопосадовців, але Федеральна служба безпеки Росії заборонила летіти чиновникам. Інформація про заборону від ФСБ стала відома українській розвідці після аварії.
  • У Кремлі стверджують, що Іл-76 зазнав краху під час планового польоту 24 січня. Міноборони Росії також повідомило про “65 полонених українців”, які нібито були на борту та прямували на обмін.
  • Важливо, що Москва не навела жодних підтверджень про перебування українських полонених на борту. Крім того, слід пам’яти, що наш ворог системно бреше з корисливою метою.
  • Водночас ГУР Міноборони України заявляє, що Росія здійснює ціленаправлені кроки для дестабілізації ситуації. Вочевидь, Кремль намагається послабити міжнародну підтримку України.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *