У 54 громадах освітяни не отримали зарплату

У квітні педагогі 54 територіальних громад не отримали заробітну плату.

Про це, з посиланням на інформацію Міністерства освіти і науки, повідомив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

За його словами, проблеми з виплатою заробітної плати виникли у громадах Донецької, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської та Херсонської областей.

Він наголосив, що це пов’язано з неможливістю здійснити виплати у зв’язку з активними воєнними діями, тимчасовою окупацією українських територій, відсутністю зв’язку з керівництвом або наявністю фактів співпраці з окупантами.

«Звісно, питання виплат у таких громадах є вкрай складним, немає одного рішення для всіх. Однак у кожному окремому випадку Мінфін та органи Казначейства шукають можливі шляхи вирішення цієї ситуації. Крім того, зокрема, на Київщині в окремих громадах були відсутні електроенергія, інтернет-зв’язок. Після поновлення комунікацій усі виплати буде проведено», – запевнив Єрмоличев.

Також чиновник зазначив, що є громади, де активні воєнні дії вже не ведуться і вчителі мають можливість повернутися до виконання своїх професійних обов’язків. Однак, наприклад за березень, освітяни могли отримати заробітну плату не в повному обсязі, що було зумовлено простоєм.

Водночас він наголосив, що Міністерство фінансів у повному обсязі виконує свої зобов’язання щодо забезпечення місцевих бюджетів необхідним ресурсом для виплати заробітної плати вчителям, медикам та іншим бюджетникам.

«У Державному бюджеті України на 2022 рік передбачено 97 млрд грн освітньої субвенції місцевим бюджетам на виплату заробітної плати вчителям закладів загальної середньої освіти. За даними Державної казначейської служби України, на сьогодні ці видатки профінансовано на 100 % від розпису на січень ‒ квітень 2022 року (33 млрд гривень). Потреба у коштах на травень на виплату заробітної плати вчителям становить 10,5 млрд гривень», – зауважив заступник міністра фінансів.

фінансування освіти
зарплати освітян

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *