У частині областей – тривога: “Шахеди” знову летять на Старокостянтинів

У низці областей – повітряна тривога / Колаж 24 Каналу

Ввечері 29 грудня у частині областей України оголосили повітряну тривогу. Пов’язана вона з загрозою атаки “Шахедами”.

Вночі та зранку 29 грудня росіяни атакували Україну “Шахедами”, а також крилатими та аеробалістичними ракетами. А вже ввечері цього ж дня стало відомо, що ворог знову запустив дрони-камікадзе. Розповідаємо, де наразі зберігається загроза атаки ударними БпЛА.

В яких областях – повітряна тривога

30 грудня

00:08 Повітряні сили попереджають: “Ще одна група ударних БпЛА територією Вінницької області у напрямку Хмельницької області!”

29 грудня

23:51 Повітряні сили пишуть: “Ударні БпЛА в Хмельницькій області, курсом на Старокостянтинів”.23:15 Повітряна тривога все ще у Хмельницькій, Вінницькій, Одеській, Миколаївській, Херсонській, а також Кіровоградській областях.22:55 Повітряні сили пишуть: “Наразі “Шахеди” спостерігаються у Миколаївській області в напрямку Вінниччини”.22:50 Повітряні сили попереджають: “Ворожі БпЛА рухаються у напрямку Черкаської області”.22:44 У Повітряних силах зазначили: “Рух ударних БпЛА територією Вінницької області у західному напрямку. Загроза для Хмельниччини!”22:09 Повітряні сили зауважили: “Наразі “Шахеди” спостерігаються у Миколаївській області в напрямку Одещини”.22:07 Повітряні сили пишуть: “Кіровоградська область – загроза застосування ударних БпЛА!”22:06 Станом на цю хвилину повітряну тривогу оголосили у Херсонській, Миколаївській, Одеській, Дніпропетровській, Харківській, Кіровоградській, Полтавській областях.22:04 Повітряні сили попередили: “Полтавська, Харківська, Дніпропетровська області – загроза застосування балістичного озброєння!”21:45 Повітряні сили попереджають Вінницьку область про рух ударних БпЛА у напрямку регіону.21:28 Повітряні сили пишуть: “Шахеди” спостерігаються на межі Одеської та Миколаївської області в Північно-Західному напрямку!”21:12 Повітряну тривогу оголосили також в Одеській області.21:09 Повітряні сили попереджають, що наразі “Шахеди” спостерігаються у Миколаївській області в напрямку Одещини.20:55 Повітряні сили ЗСУ написали: “Увага! Миколаївська, Херсонська області – загроза застосування ударних БпЛА!”20:53 Повітряну тривогу спочатку оголосили на Херсонщині, а після цього – на Миколаївщині.20:21 Моніторингові канали попередили, що фіксували пуски дронів-камікадзе з Чауди у тимчасово окупованому Криму.Наймасованіша атака з повітря

  • Звернімо увагу, що росіяни у ніч проти 29 грудня завдали масованого ракетного удару по території України. Під атаку потрапили об’єкти критичної інфраструктури, промислові та військові об’єкти.
  • Спочатку ворог запустив “Шахеди”. Усього зафіксували 36 ударних БпЛА, якими атакували Україну.
  • Близько 03:00 окупанти підняли у небо стратегічну авіацію. Мовилося про 18 літаків Ту-95МС. Близько 06:00 ці повітряні судна запустили щонайменше 90 ракет Х-555/Х-101.
  • Також о 05:00 окупанти з Курської області запустили 8 крилатих ракет Х-22/Х-32 з дальніх бомбардувальників Ту-22М3. Били по північних і центральних областях.
  • У той самий час російські загарбники били зенітними керованими ракетами С-300 по Харкову. Випустили щонайменше 14 ракет по балістичній траєкторії. Мовиться як про С-300/С-400, так і про “Іскандер-М”, запущені з Криму, Курської та Бєлгородської областей.
  • Також п’ять МіГ-31К злетіли о 06:30. Ці судна запустили 5 аеробалістичних ракет “Кинджал” з Астраханської області.
  • Крім того, з літаків тактичної авіації Су-35 ворог запустив 5 протирадіолокаційні ракети Х-31П та одну Х-59.
  • Попередньо, окупанти застосували проти України 158 засобів повітряного нападу. Силами та засобами Повітряних сил у взаємодії з підрозділами Сил оборони вдалося знищити 114 з них. Мовиться про 27 “Шахедів” і 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *