У ГУР оцінили стан справ із боєприпасами в Росії: висновки дещо неочікувані

У ГУР оцінили якість російських ракет / Колаж 24 Каналу, використано фото Getty Images

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв’ю Le Monde розповів про якість російських ракет і їхню кількість. За його словами, всі думали, що у Москви сильна армія, але слабка економіка, але виявилося, що все навпаки.

Росія має слабку армію та відносно сильну економіку, адже попри санкції продовжує виробляти ракети. Та до якості цієї зброї є питання, детально розкаже 24 Канал.

Буданов оцінив якість російської зброї

Якщо порівнювати з попередніми роками, то з кінця літа 2023 року спостерігаємо збільшення кількості виготовлених Росією боєприпасів. Водночас відзначаємо зниження якості цих снарядів,
– висловився він.

Санкцій проти Росії має бути більше, адже вони повинні були б зачепити основні сектори економіки країни-агресора – енергетику, металургію і фінансову систему.

Але зараз, як прокоментував очільник ГУР, “Росія аж ніяк не голодує. З такими темпами вона може протриматись доволі довго”.

Юсов розповів про дієвість санкцій проти Росії

В ефірі телемарафону представник ГУР Андрій Юсов пояснив, на що впливають санкції проти Росії. Військово-промисловий комплекс агресора відчуває нестачу сучасної оптики, електроніки і мікрочипів.

Щоб обійти ці обмеження, росіяни намагаються налагоджувати схеми сірого імпорту або вдаються до контрабанди обладнання.

В цілому Росія сьогодні є крупним контрабандистом озброєння у світі. Але що стосується розробок сучасних, високотехнологічних озброєнь, то з цим є складнощі,
– підсумував Юсов.

Іще ворог має можливість розконсервовувати і модернізувати виробництво наявних артилерійських снарядів, адже у Росії залишається ще радянська технологічна база. Утім, потреби окупантів це все одно не покриває.

Росія все ж закупила зброю в КНДР

  • Спершу в Головному управлінні розвідки говорили, що уточнюють інформацію щодо того, чи купували росіяни ракети в Північної Кореї.
  • Згодом генпрокурор Андрій Костін поінформував, що є докази застосування північнокорейської зброї по території України. Зокрема, 2 січня така ракета малої дальності вдарила по центру Харкова.
  • Відтак Андрій Юсов розповів, що Росія отримала від КНДР не тільки ракети. Окупанти отримали ще й артилерійські снаряди, боєкомплекти, снаряди для реактивних систем залпового вогню.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *