У Херсоні вчителів не будуть відсторонювати від роботи

У Херсоні невакцинованих вчителів не будуть відсторонювати від роботи.

Про це під час спілкування з журналістами сказав виконуючий обов’язки заступника міського голови Сергій Циганок, повідомляє Укрінформ.

За його словами, нещеплені вчителі будуть переведені на дистанційну роботу.

«Діти зараз всі знаходяться другий тиждень на дистанційному навчанні. А з понеділка 1-4 класи та 11 класи працюють у всіх школах. У десяти школах Херсона, де персонал вакцинований на 100% двома дозами, безпосередньо у школах будуть працювати всі класи – з першого по одинадцятий. Відсторонення вчителів не буде. Ми будемо переводити на дистанційну роботу цих вчителів, які мають документи, що вони не можуть бути провакциновані з тих чи інших підстав», – зазначив Циганок.

Він зазначив, що за два роки карантину педагоги вже навчилися проводити дистанційне навчання, тому вони зможуть у такому режимі викладати свої дисципліни, при цьому діти можуть знаходитися і у школі на уроці.

На запитання, чи не будуть відсторонені вчителі, які не матимуть відповідних медвідводів, він відповів, що такі випадки поодинокі.

«На сьогоднішній день зарплата вчителя, напевне, одна з найменших у нашому місті. Якщо ми будемо відсторонювати наших вчителів, у нас взагалі не буде кому навчати дітей. Такі випадки є, вони поодинокі, не масові, наскільки мені відомо, вчителі з розумінням ставляться до цього і ті, хто не вакцинується, – вони дійсно мають протипоказання і підтвердження медичних установ», – сказав виконуючий обов’язки заступника міського голови.

У Херсоні функціонує 61 школа. Як повідомив Циганок, до десяти шкіл, що працюватимуть з понеділка у звичайному режимі, додадуться й інші, де працівники отримають вже другу дозу вакцини.

«Думаю, у найближчі тиждень-два у нас запрацюють всі школи», – зазначив виконуючий обов’язки заступника міського голови Сергій Циганок.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *