У Києві прощались з Євгеном Марчуком: фото та відео

Раніше усіх, хто хотів попрощатись з Марчуком, запросили прийти в будинок офіційних прийомів на вулиці Грушевського, 22, що у Києві.

Важливо СБУ назвала причину смерті ексглави відомства Марчука

Як відбувалось прощання з Марчуком

Через коронавірус у будівлю одночасно пускали лише обмежену кількість людей. Востаннє побачитися з Марчуком українці могли з 12:00 до 15:00. Після цього – поховання на Байковому цвинтарі.

Через похорон правоохоронці перекрили вулицю Грушевського від Кріпосного провулка до перетину з Музейним. Людям, що прийшли на церемонію, роздавали газету “День” з некрологом та біографією першого очільника СБУ.

Перекрили вулицю Грушевського / Фото Obozrevatel

На прощання прийшли політики

На похорон принесли вінки від президента Зеленського, українського парламенту та Кабміну. Серед тих, хто прийшов особисто, помітили секретаря РНБО Олексія Данілова, ексміністерку освіти Лілію Гриневич та ексочільника Мін’юсту Олександра Лавриновича. Була і нардепка від “ЄС” Іванна Климпуш-Цинцадзе та помічник глави держави Сергій Шефір.

Попрощатись з Марчуком прийшов і прем’єр-міністр

На церемонію прощання прибув і глава уряду України. Денис Шмигаль. У телеграмі він поділився спогадами про померлого.

Усі, хто знав Євгена Кириловича, захоплювалися його невичерпною енергією, високим професіоналізмом і самовідданістю Батьківщині,
– написав прем’єр.

Дивіться фото з церемонії прощання / Фото Obozrevatel:

Цікаво! Кабінет Міністрів виділив на поховання 198 тисяч гривень. За віддання військових почестей генералу армії України Марчуку відповідає Міноборони та СБУ. Як Україна втратила Євгена Марчука

Видатний український політичний діяч помер 5 серпня. За даними Служби безпеки, Євген Марчук мав гостру серцево-легеневу недостатність. Її спричинила коронавірусна хвороба, яку переніс перший глава СБУ.

Актуально Пішла ціла епоха української політики: реакція соцмереж на смерть Євгена Марчука

На смерть Марчука раніше відреагував президент Володимир Зеленський. Він наголосив, що саме завдяки першому прем’єр-міністру вдалося встановити “тишу” на Донбасі. Глава держави висловив щирі співчуття родині померлого.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *