У Києві та низці областей відбій тривоги: сирени звучали повторно

Росія вже вкотре створює загрозу з повітря. Через це сирени знову лунали в декількох регіонах.

В низці областей України повторно оголошували повітряну тривогу. Зокрема, загроза існувала для столиці, але о 18:59 повідомили про відбій, передає 24 Канал.

Низка регіонів знову “почервоніла”

У Києві та ще кількох областях прозвучали сирени. Це пов’язано із загрозою балістичного озброєння.

У Повітряних силах наполегливо попросили не ігнорувати повітряну тривогу. Важливо перебувати у сховищі до оголошення відбою загрози. Пам’ятайте, що звичайна обережність може зберегти життя, тому не нехтуйте власною безпекою.

У цих регіонах повторно оголошена тривога / Скриншот 24 Каналу

Ракети облетіли половину України

Ракета на Черкащині в напрямку Київської області,
– написали ПС о 16:33.

О 14:40 Повітряні сили написали, що спостерігається активність ворожої тактичної авіації на східному та південно-східному напрямках, є загроза застосування авіаційних засобів ураження. Близько третьої було зафіксовано швидкісну повітряну ціль на Сумщині в напрямку Чернігівщини.

Відтак ракети почали кружляти Україною. О 16:18 була швидкісна ціль на Полтавщині, яка загрожувала Миргороду, а потім змінила напрямок на Кременчук.

Тривога вдень 16 квітня / Скриншот 24 Каналу

Як бачимо, небезпека була переважно для Півночі та Центру. Київ також долучався до червоних регіонів, хоча там тривогу оголосили трохи пізніше, ніж в області. Близько п’ятої відбій дали по всіх областях, окрім Донецької.

Росія заплутує ППО

Ракета, яка летіла на Київщину та загрожувала Переяславу, розвернулася на Полтавщину, а потім на Сумщину – про це написали моніторингові канали. Зрозуміло, що такими траєкторіями ворог намагається заплутати протиповітряну оборону та виснажити її.

Монітори повідомили, що по ракетах – імовірно, це були Х-59 або “Іскандери” – відпрацювала наша ППО, але це не офіційна інформація. 24 Канал стежить за розвитком подій, бережіть себе і будьте в безпеці!

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *