Зеленський анонсував запит на скликання Ради Україна – НАТО щодо захисту неба

Коротка версія новини

  • Україна прагне до справжньої рівності в захисті від терору, заявив президент Зеленський.
  • Зеленський запропонував скликати засідання Ради Україна – НАТО для захисту неба, постачання ППО та ракет.
  • Україна працює над зміцненням відносин з партнерами та отриманням допомоги від них.
  • Зеленський висловив подяку тим, хто захищає державу та підтримує справедливість для всіх народів.

Україна ініціює засідання щодо захисту неба / Колаж 24 Каналу

Україна зробить запит на скликання засідання Ради Україна – НАТО щодо захисту неба, постачання ППО, відповідних систем і ракет.

Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму традиційному вечірньому зверненні. Метою України є досягнення справжньої рівності в захисті з боку партнерів від терору.

Захист від терору на одному рівні

За словами президента, в останні дні ходило багато розмов про різні конфлікти у Європі і на Близькому Сході. Зеленський підкреслив, що це різні рівні загроз, різний повітряний простір, проте однакові “Шахеди” та балістика.

Але хіба життя людські різні, хіба різна гідність у людей? Ні. Однаково кожне життя ми цінуємо. Повинні цінувати. Повинні захищати на одному рівні від терору. Україна зробить запит на скликання засідання Ради Україна – НАТО щодо захисту неба, постачання ППО, відповідних систем і ракет,
– сказав президент.

Зеленський наголосив, що Україна працює щодня заради більших можливостей у відносинах з партнерами та отримання реальної допомоги.

Президент також висловив подяку всім, хто допомагає, кожному й кожній, хто захищає державу, наших людей та звичайну, однакову для всіх народів справедливість.

Основні тези зі звернення Зеленського

  • Президент повідомив, що держава готує на розгляд РНБО питання щодо загроз безпеці через поширення онлайн-казино та неконтрольованість цієї сфери. На підготовчій нараді були секретар РНБО, СБУ, Мінцифри, Офіс.
  • Зеленський згадав про автора петиції Павла Петриченка. Молодший сержант, воїн 59 окремої мотопіхотної бригади загинув 15 квітня. Президент закликав “пам’ятати кожну таку людину, завжди підтримувати кожну таку людину і все робити зараз, щоб наша держава вистояла проти окупанта й захистила свій народ і свою землю, свою незалежність”.
  • Президент також традиційно розповів про ситуацію на фронті. За словами Зеленського, завдання очевидне – максимально стримувати російські штурми та відбивати кожен удар окупанта.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *