У Києві відновлюють дистанційне навчання

З понеділка заклади загальної середньої, професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти столиці відновлюватимуть навчання в онлайн форматі.

Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

За його словами, Київ продовжує жити і працювати в умовах воєнного стану. У той же час педагогічні колективи столиці готові почати освітній процес у дистанційному режимі.

«Ми приймали це рішення, спираючись на думку фахівців, в першу чергу психологів, які підтримують відновлення навчального процесу. Мета дистанційного навчання під час війни – не лише засвоєння нових знань, а й психологічна підтримка, спілкування, перемикання уваги дітей», – зауважив Мондриївський.

Він також зазначив, що викладачі отримали чіткий сигнал про те, що навчання в даних умовах має бути без негативних оцінок або об’ємних домашніх завдань – воно повинно стати допомогою дитині, а не черговим стресом та хвилюваннями.

«Зараз не час фокусуватися тільки на вивченні нового матеріалу. Заняття мають бути орієнтованими і на повторювання – це буде ефективніше», – сказав заступник голови КМДА.

Окрім того, він нагадав, що місто має достатній досвід та потужну базу для організації дистанційного навчання.

«Київ має  досвід проведення такого навчання ще з часів карантинних обмежень. Напередодні педагогічні колективи вже розпочали навчальні, психологічні та розвивальні консультації з дітьми. Задля цього директори закладів освіти отримали чітку інструкцію, які платформи можна використовувати та яка мета залучення учнів», – зазначив Мондриївський.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *