У Миколаєві чули потужні вибухи

Коротка версія новини

  • Керівник Центру протидії дезінформації попередив про підвищену небезпеку через можливі обстріли та закликав бути особливо уважними 26 – 27 березня.
  • У Миколаєві був вибух, після якого міський голова звернувся до містян, а моніторингові канали повідомили про повторні пуски балістикою.
  • Тривога охопила Південь та Схід, але пізніше була скасована. Триває моніторинг ситуації в різних областях України.
  • Росіяни змінили тактику, використовуючи пересувні мобільні установки для пусків, що ускладнює їх ураження, проте Сили оборони шукають рішення.

За кілька хвилин до вибуху Повітряні сили написали, що є загроза застосування балістичного озброєння зі Сходу. Що відомо про вибухи в Миколаєві – розкаже 24 Канал.

Раніше, 26 березня, керівник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки і оборони України Андрій Коваленко попередив про підвищену небезпеку через можливі обстріли. Він закликав максимально уважно поставитися до тривог 26 – 27 березня.

Що відомо про вибухи в Миколаєві вдень 27 березня

Як повідомили кореспонденти 24 Каналу, вибух пролунав одразу після тривоги. Він був досить потужним.

Міський голова Олександр Сєнкевич звернувся до містян.

Миколаївці, попередньо балістика. З’ясовуємо наслідки. Інформацію надамо! Реагуємо на тривогу!!!
– написав він.

Моніторингові канали написали про повторні пуски балістикою по Миколаєву та другий вибух у місті. Близько третьої дня кілька вибухів чули і в Херсоні.

Під час вибухів у Миколаєві тривога охопила весь Південь, окрім Одеської області, та весь Схід. Відбій дали о 15:00, загроза балістики зі Сходу минула.

На 15:05 тривога оголошена тільки в Харківській і Донецькій областях.

О 14:17 Повітряні сили інформували про активність ворожої тактичної авіації на північно-східному напрямку, є загроза застосування авіаційних засобів ураження для прифронтових регіонів. По ній не було відбою.

Чи змінили росіяни тактику

Як бачимо, останнім часом вибухи лунають майже одночасно з тривогою. Ворог підступний і, як розповів спікер ВМС Дмитро Плетенчук, використовує для пусків пересувні мобільні установки. Їх складніше уразити, хоча Сили оборони вже працюють над рішенням.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *