У МОН розповіли про відновлення казначейського обслуговування на ТОТ

У МОН надали алгоритми дій для відновлення обслуговування через органи Казначейства у разі перебування на тимчасово окупованій території та відсутності посадових осіб із правом підпису фінансових документів або відсутності ключів електронного цифрового підпису.

Так, у разі відсутності посадових осіб із правом першого / другого підпису фінансових документів необхідно призначити нових посадових осіб (керівник, бухгалтер).

У разі відсутності ключів електронного цифрового підпису (під‘єднання до системи дистанційного обслуговування) необхідно створити копії наявних баз даних або узагальнити паперові носії, які містять необхідну в подальшому первинну бухгалтерську інформацію.

Далі алгоритми передбачають звернення до органу Казначейства на підконтрольній українській владі території щодо здійснення розрахунково-касового обслуговування та надання необхідних документів.

Після цього необхідно згенерувати ключі електронного цифрового підпису для нових посадових осіб в органах Казначейства на підконтрольній українській владі території.

Наступним кроком має бути налаштувати під‘єднання до системи дистанційного обслуговування «Клієнт Казначейства – Казначейство» та відновлення роботи.

У Міністерстві освіти наголосили, що протягом часу, необхідного для оформлення ключів ЕЦП, документи для оплати можна надавати до органів Казначейства на паперових носіях.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *