У Newsweek припустили, що “F-16 вже в Україні”: що кажуть у Повітряних силах

Чи справді F-16 вже в Україні / Колаж 24 Каналу

Видання Newsweek припустило, що перші винищувачі F-16 вже нібито можуть бути в Україні. Однак у Повітряних силах це спростовують.

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат гостро відреагував на те, що це припущення українські телеграм-канали подають як факт. Він дав зрозуміти, що F-16 в Україні ще немає.

Ігнат спростував заяви про надходження F-16

Юрій Ігнат заявив, що видання Newsweek випустило матеріал “ні про що”, адже у ньому лиш припущення.

Ба більше, журналісти посилаються на заяви російських пропагандистських телеграм-каналів, які стверджують, що Україна вже використовує ці літаки. Такими фейковими заявами окупанти намагаються виправдати удари по важливих російських об’єктах та знищення літаків “Су”.

Водночас низка українських телеграм-каналів вже розносять припущення Newsweek як факт. Юрій Ігнат сказав, що це хайп коштом репутації.

Це неабиякий шанс для хайпу наших телеграм-каналів та різних медіа, яким плювати на власну репутацію,
– зазначив він.

Водночас Юрій Ігнат нагадав, що днями якраз наголошував на тому, що Україна ще не отримала ці літаки та не отримає їх до кінця 2023 року.

Речник Повітряних сил підкреслював, що перед отриманням F-16 ще потрібно підготувати інфраструктуру, дочекатися завершення тренування льотчиків та інженерно-авіаційного складу. Адже в інакшому випадку винищувачі будуть легкою мішенню для ворога.

Коли Україна отримає F-16

  • Прем’єр Нідерландів Марк Рютте 22 грудня повідомив, що країна вже готує 18 винищувачів F-16 для доставки в Україну.
  • В Інституті вивчення війни висловили припущення, що Україна може отримати літаки до кінця 2023 року.
  • Однак Юрій Ігнат наголосив, що це зарано. Він наголосив, що ключове слово тут “може”. За його словами, наразі Україні не готова їх використовувати, тому такі постачання не мають сенсу, адже в такому випадку F-16 просто стоятимуть під прицілом у ворога.
  • Раніше, наприкінці листопада, Володимир Зеленський теж сказав, що терміни постачання залежатимуть від результатів навчань наших пілотів. Він сказав, що перші винищувачі Україна може отримати у 2024 році.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *