У Севастополі впав винищувач: момент потрапив на відео

У Севастополі збили літак / Скриншот з відео

00:00

Над окупованим Севастополем російська ППО збила свій же винищувач. Літак загорівся в повітрі та впав на землю. Це бачили десятки очевидців.

У мережі вже публікують відео інциденту. Тим часом міноборони Росії поки що не надало офіційних коментарів.

Що відомо про падіння винищувача над Севастополем

О 16:32 в окупованому Криму оголосили повітряну тривогу. Через 20 хвилин жителі Севастополя побачили, що з неба падає об’єкт і подумали, що російські сили “ПеВеО” збили український безпілотник.

Однак одразу стало зрозуміло, що падає винищувач. Спершу моніторингові канали заявили, що це російський Су-35, однак згодом уточнили дані і повідомили, що це може бути Су-27.

Місцеві ЗМІ та телеграм-канали також писали, що трапився черговий friendly fire – тобто росіяни збили свій же винищувач.

На відео навіть можна побачити уламки літака, які розлітаються у різні боки.

Згодом видання “Кримський вітер” повідомило, що по російському винищувачу вистрілило російське ППО з Інкермана.

Їхній кореспондент пізніше повідомив, що перед падінням літака над Севастополем було чути роботу протиповітряної оборони.

Він додав, що звуки пусків чути далі Північного молу. Це дозволяє погодитись із твердженнями про те, що система ППО спрацювала в Інкермані.

Кадри падіння винищувача: дивіться відео

Развожаєв заперечує збиття

Попри те, що літак спалахнув після оголошення тривоги й на відео видно уламки, так званий “губернатор” Севастополя Міхаіл Развожаєв заявив, що винищувач не збили. Він заявив, що щось буцімто просто трапилось з технікою.

Ні, не збили. ППО не працювало у цей час. Щось із технікою,
– заявив він.

Він також повідомив, що літак упав у море під Севастополем. За словами Развожаєва, пілот катапультувався і “його життю нічого не загрожує”.

Окупанта вже виловили у морі рятувальні служби приблизно за 200 метрів від берега.

Варто зауважити, що від початку повномасштабного вторгнення Росія втратила вже сотні своїх літаків. Згідно з даними Генштабу, станом на ранок 28 березня ворог втратив 347 бортів, більшість з яких винищувачі чи бомбардувальники.

Також знищено 325 російських гелікоптерів.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *