У США повідомили, хто представить державу на саміті Кримської платформи

Хто приїде на Кримську платформу зі Штатів

Вашингтон розуміє, що Кримська платформа дуже важлива. Про це в інтерв’ю заявив тимчасовий повірений у справах США в Україні Джордж Кент.

Важливо Росія погрожує країнам-учасницям Кримської платформи, – МЗС

Від нас буде член Кабінету (уряду США – 24 канал). Тобто це не буде президент або віцепрезидент, але буде член Кабінету,
– наголосив Кент.

Водночас імені чиновника наразі не називають.

На думку Кента, мовиться не лише про те, що відбудеться 23 серпня: “Це повинен бути тривалий процес. Це тільки початок, не кінець. Є дуже багато людей, які вважають себе громадянами України в окупованому Криму. Ми повинні їм допомогти”.

Зверніть увагу! Раніше Франція повідомила, що на саміті в Києві її представлятиме міністр закордонних справ Жан-Ів Ле Дріан. Крім того, чиновник візьме участь у святкуванні Незалежності України.Головне про саміт

  • Концепцію Кримської платформи представив президент Володимир Зеленський в ООН. Її мета – об’єднати зусилля довкола деокупації півострова.
  • Саміт відбудеться у Києві 23 серпня 2021.
  • МЗС України надіслало запрошення для участі у Кримській платформі багатьом державам. Участь вже підтвердили президент Польщі Анджей Дуда, представники Литви, Латвії, Естонії, Грузії, Швеції, Хорватії, Словаччини, Румунії, Британії.
  • Росія ж заявила, що саботуватиме саміт.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *