У Європи є місяць, щоб нарешті зробити складний вибір

Автор публікації

Олексій Копитько

Таке відчуття, що ми остаточно увійшли у період, коли слова закінчились. Змістовий глухий кут. Все вже сказано по колу багато разів. Особливо ніхто не сперечається, але дій немає. Рубікон. Одеса. Вбиті п’ятеро малолітніх дітей.

Нас очікують політичні рішення, яких раніше не було

У ході регулярного обміну думками із дуже компетентним іноземним колегою прошу: поясни – чому?

Розумію, що Золочів чи Великий Бурлук вам абсолютно незрозумілі, нуль емпатії, нуль дій. Харків, де троє дітей згоріли живцем, малозрозумілий. Мовляв, десь там близько з Росією, незрозуміло, що з ним робити.

Але ж – Одеса? Одесу усі люблять. Натовпи помітних та впливових людей розкланювалися Одесі та/або підкреслювали своє коріння. Де вони? Одеса – це не Газа, не умовний Алеппо. Це тіло від плоті – Європа, це міжнародна морська культура, це відомо всім. Чому немає реакції? В чому справа?

Вперше відповідь: “… не знаю, що сказати. Можу навести раціональні реальні політичні аргументи, які ти сам знаєш. Але внутрішньо в системі координат – не знаю, що сказати. Схоже, ми зараз на психологічному зламі: ми беремо участь у війні чи ми не беремо участі. Допомагати та брати участь – різне, ти розумієш. Прийняти – це наша війна не на словах. Усі раціональні аргументи – за участь. Ми маємо брати участь, брати на себе не лише матеріальні ризики. Але ніхто не готовий.

Макрону вже байдуже – він скористався моментом і запустив дискусію. Тепер за будь-якого результату він молодець. Решта – в жаху. Ця безмовність – від жаху. Страшна трагедія. Чергові слова будуть поганими, імпотентними. Але сказати та робити щось інше не готові”.

Це підтверджує мою гіпотезу, що весна 2024 року схожа на весну 2022 року: щоб уникнути катастрофи для всіх, мають бути схвалені політичні рішення, яких раніше не було. Новий рівень.

Думаю, через це і є аудіо німецьких військових – це не останній такий хід. Росіяни покажуть відео, може спалять кілька не дуже значних фігур. Сигнал тим, хто на гачку, щоб не сіпалися. Серія публікацій російських ЗМІ дивним чином лягає в ту ж канву – про викриття мережі російського впливу на Заході. Збіг.

Місяць – півтора, про які сказав спікер Майк Джонсон – це буде гойдалка. Або Європа по-справжньому прийме війну як свою і виявить волю, або потім вона отримає стільки горя, що навіть уявити складно. Європу рватимуть усі.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *