Як правильно вивчати розмовну англійську дітям

Англійська мова сьогодні є однією з найзатребуванішою мовою в світі. І чим людина пізніше починає свій шлях до вивчення англійської мови, тим складніше їй це вдається з причин сприйняття з віком. Тому починати вивчати треба як умога раніше, а саме з дитинства. Англійська для дітей не є дуже складною мовою, але тільки в тому випадку, якщо підхід вивчення є різноманітним та ефективним. Сьогодні ми поговоримо, яких порад потрібно триматися для ефективного результату.

Як правильно вивчати розмовну англійську дітям
Як правильно вивчати розмовну англійську дітям

Порада № 1. Не налягайте на теорію

Пам’ятайте, щоб почати говорити дитині достатньо знати базові правила граматики. При цьому багато з цих правил, дитина зрозуміє зі спостережень за мовою носія. Так буде набагато простіше запозичити і зрозуміти логіку мови. А після, якщо дитина захоче закріпити правила, можна буде вивчити теорію. Але в результаті саме жива практика у польових умовах – найкращий підручник з граматики.

Порада № 2. Практика з іншими людьми

Логічно, що якщо дитині потрібна розмовна англійська, то для її прокачування потрібно саме розмовляти. І не з самим собою у дзеркалі чи додатком у смартфоні, а з живою людиною. Це дасть безліч корисностей:

  • якщо це носій мови, дитина почерпнете купу корисної лексики, навчится вимовляти слова;
  • по співрозмовнику можна побачити, чи розуміє він вас чи ні;
  • напарник вкаже на недосконалість вимови;
  • живий діалог змушує вигадувати відповіді на ходу, швидко ворушити лексичний запас та згадувати потрібні конструкції.

Зверніть увагу: це не означає, що практика із спеціальними програмами не працює. Вона корисна, але не як єдиний варіант. Живе спілкування є досі найважливіша річ для розмовної англійської.

Порада № 3. Приділяйте увагу вимові

Якщо відкинути лірику, стає ясно, що для тих, хто вчить англійську, важливі лише дві речі — це розуміти і бути зрозумілим. Так ось, breaking news: щоб вас розуміли, потрібно правильно вимовляти слова. Отже, доведеться розібратися в звуках та наголосах.

Але не обов’язково зариватися у підручники з головою, є варіант швидший та захоплюючий. Слухайте! Слухайте всю англійську мову, яку можете. А потім – повторюйте. Так, в англійській є складні звуки, які не завжди виходить правильно вимовити з першого разу. Впоратися з ними допоможуть озвучені словники, спеціальні програми та знайомі носії мови. Трохи практики – і все вийде!

Порада № 4. Прокачайте аудіювання

Для розуміння співрозмовника на слух потрібні дві речі: словниковий запас та практика аудіювання. Перше допоможе розуміти зміст слів і відрізняти їх одне від одного. Друге – розпізнавати їх живою мовою.

У повсякденному спілкуванні люди розмовляють швидко, тому дитина відразу не зможе зрозуміти фрази цілком. Якщо у дитини невисокий рівень, спробуйте спочатку потренуватися на навчальних відео, де диктор чітко вимовляє кожне слово. Так вона звикне до їхнього звучання. А після цього вже можна буде переходити до живої мови, зокрема з різними акцентами.

Порада № 5. Розвивайте словниковий запас

Дитині знадобиться базова лексика: назви країн, предметів, різні дієслова та прикметники, але ми зараз не про них. Для розмовної англійської мови важливі слова та фрази, якими користуються носії мови тут і зараз. Це неологізми, сучасні висловлювання, сленг тощо. Причому словниковий запас впливає не лише на теми, які дитина зможе підтримати у діалозі. Він допоможе перефразувати висловлювання у живому спілкуванні, якщо дитина раптом забуде якесь слово чи не буде знати, як пояснити свою думку.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *