Угода США та Німеччини щодо “Північного потоку-2”: у Конгресі виступили проти

Кремль та деякі європейські держави домагаються завершення будівництва “Північного-потоку-2”. Про це заявила конгресвумен Марсі Каптур, співголова Групи підтримки України у Конгресі США.

Читайте також США просять Україну не критикувати “Північний потік-2”, – ЗМІ

Вплив Путіна на Європу може збільшитись Каптур наголосила, що цей проєкт збільшить вплив президента Володимира Путіна на Європу та негативно вплине на НАТО. Чиновниця прокоментувала повідомлення в ЗМІ про ймовірну угоду Німеччини та США щодо “Північного потоку-2”. Вона зазначила, що угода не позбавить Росію можливості тиснути на союзників США.

Конгрес розуміє ключовий урок історії: коли Німеччина та Росія входять у змову, народам Центральної та Східної Європи доводиться за це платити,
– сказала Каптур.

Політикиня додала, що Конгрес вже двічі проголосував за санкції на трубопровід “Північний потік-2”. За словами конгресвумен, ці санкції є обов’язковими, а не вибірковими.

На початку липня Комітет Палати представників Конгресу США з питань асигнування схвалив проєкт поправки, що пропонує у 2022 році не звільняти від санкцій деяких осіб, які причетні до будівництва газопроводу.

Каптур вкотре наголосила, що “Північний-потік-2” – це політична зброя для підриву енергетичної безпеки Європи.

Що цьому передувало

  • Раніше ЗМІ писали, що Німеччина та США начебто домовились укласти угоду щодо “Північного потоку-2”.
  • До речі, видання “Politico” оприлюднило інформацію про те, що представники адміністрації Джо Байдена закликали українських колег відмовитись від критики “Північного потоку-2”.
  • Крім того, цю ж угоду нібито теж просили не критикувати.
  • У Держдепі інформацію спростували та наголосили, що Україна має своє право на голос.

Зверніть увагу! “Північний потік-2” уже збудували на 98%. Кремль планує добудувати його у серпні. Попри це, канцлерка Німеччини Ангела Меркель запевняла президента Володимира Зеленського, що Україна збереже транзит газу.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *