Україна має отримати перевагу, – легендарний пілот США про завдання F-16 на фронті

Пілот розповів про першочергове завдання F-16 в Україні / GettyImages та Колаж 24 Каналу

Невдовзі Україна може отримати перші винищувачі F-16, які мали б суттєво вплинути на ситуацію на фронті. Американський військовий розповів, які завдання зможе виконувати цей літак.

Американський пілот F-16 у відставці Ден Гемптон, якого називають “найсмертоноснішим пілотом США”, розповів, чим ці винищувачі можуть бути корисними для України. За його словами, вони дозволяють взяти під контроль наше небо.

Україна отримає перевагу в повітрі

Крім цього, Гемптон зазначив, що F-16 можуть збивати крилаті ракети, проте для цього є інші наземні системи. Наприклад, Patriot.

Україна повинна отримати перевагу в повітрі, а вона цього не змогла зробити. Це означає, що неба над Україною належить Україні і все, що залітає у ваш повітряний простір буде збито,
– сказав пілот.

На його думку, F-16 мають винести з нашого неба російські МіГи та Су. Коли це буде зроблено, тоді все, що росіяни зможуть робити – це закидати у повітряний простір України крилаті ракети та дешеві безпілотники з Північної Кореї та Ірану, які все одно не дуже добре працюють.

За словами американського військового, тоді українська армія зможе робити те, що потрібно під прикриттям цих винищувачів.

Отже, першочерговим завданням є отримати контроль над небом.

Яких умов потребують F-16

  • Американський пілот F-16 Ден Гемптон, якого називають “найсмертоноснішим пілотом США” розповів, що потрібно для того, аби наші військові могли користуватися американськими винищувачами. За його словами, ці літаки не потребують ідеальних умов, як всі звикли думати.
  • Гемптон наголосив, що він не бачив українських аеродромів. Він зазначив, що разом з іншими пілотами у відставці пропонував приїхати в Україну і оцінити те, що ми вже маємо, проте цього так і не сталося, тому він не може назвати конкретних засобів, які потрібні.
  • Ден Гемптон також сказав, що українські Повітряні сили вже мають дещо і розуміють, що потрібно, щоб підняти винищувачі в повітря, знають, що потрібна будівля керування польотами, а для паркування літаків потрібні укриття. Наші пілоти розуміють багато речей, адже інакше у нас не було б Повітряних сил.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *