Україна підписала меморандум з Дитячим фондом ЮНІСЕФ

Перша леді України Олена Зеленська підписала меморандум про взаєморозуміння з Представництвом Дитячого фонду Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ) в Україні.

Про це повідомили в Офісі Президента України.

Підписаний меморандум є продовженням партнерства, що відбувалося до повномасштабного вторгнення росії, і передбачає об'єднання зусиль на тому, щоб діти й молодь, особливо найуразливіші групи, якомога менше відчували на собі згубний вплив війни.

За словами Олени Зеленської, одним із важливих напрямків роботи буде інформаційний.

«Маємо постійно розповідати світові, як війна забирає дитинство в наших дітей. Наголошуватимемо міжнародній спільноті, що росія регулярно порушує в Україні Конвенцію про права дитини, Конвенцію про права осіб з інвалідністю. росія пошкодила понад 2 тисячі закладів освіти. Але це лише будівлі. З лютого вона звела нанівець освітній процес в принципі, змусила наших дітей укриватися в бомбосховищах, голодувати, тікати за кордон. Світ має чути про це й пам’ятати щодня», – зазначила Зеленська.

У меморандумі визначено такі основні сфери співпраці: поліпшення доступу та якості навчання у школах і дитсадках, впровадження Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, щоб уже зараз боротися з травмами, яких завдає війна, створення безбар'єрного середовища для дітей і розбудова соціальної інклюзії.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *