Українські захисники відійдуть із позиції “Зеніт” в Авдіївці, – Тарнавський

ЗСУ відходять з Авдіївки з позиції “Зеніт” / Колаж 24 Каналу

Командування оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” вирішило відійти з позиції “Зеніт” на південно-східний околиці Авдіївки на Донеччині.

Про це повідомив командувач ОСУВ Олександр Тарнавський 16 лютого.

“Після багатьох місяців протистояння командування ОСУВ ухвалило рішення відійти з позиції “Зеніт” на південно-східний околиці Авдіївки. Ми тримали цю позицію стільки, скільки це давало можливість ефективно стримувати та знищувати ворога”, – наголосив Тарнавський.

Він зауважив, що рішення відійти було ухвалено задля збереження особового складу та покращення оперативної обстановки.

Ворог не матиме стратегічної переваги

Тактично зайняття цих позицій не надає ворогу стратегічної переваги та не змінює ситуацію в межах Авдіївської оборонної операції.

“Наразі триває перегрупування військ, поповнення припасів та облаштування підрозділів на нових позиціях. Відбувається планове посилення підрозділів”, – додав Тарнавський.

Ситуація в Авдіївці: головне

  • Російські війська намагаються взяти Авдіївку з осені 2023 року. Станом на сьогодні відомо, що загарбникам вдалося зайти в місто.
  • Вчора, 15 лютого, 3-тя окрема штурмова бригада підтвердила, що її передислокували в район Авдіївки для посилення української оборони.
  • Захисники показали кадри з Авдіївки та зазначили, що бої на цьому напрямку важчі, ніж ті, що були у Бахмуті. На одній із ділянок бійці перебувають на 360 градусів в оточенні ворога, але кільце вдається розірвати.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *