Унікальна і дуже сильна: на що здатна система Skynex, яку отримала Україна

Україна отримала новітню систему ППО / Колаж 24 Каналу

Наприкінці 2023 року в Україну доставили першу батарею зенітно-артилерійського комплексу Skynex від компанії Rheinmetall Italia. Систему оплатив уряд Німеччини.

Військовий експерт Олег Жданов сказав 24 Каналу, що Skynex стане помічною в захисті українських міст від російських ракет і дронів. Як відомо, остання масована атака країни-агресорки відбулась 23 січня.

“Skynex – це новітні розробки. У Бундесвері їх ще немає – ми фактично будемо першими операторами цих систем”, – зазначив Жданов.

Детальніше про систему

Skynex – це наступне покоління самохідної зенітної гармати Gepard. Має колісну базу й радіолокаційну станцію, яка бачить на відстані 50 кілометрів. Дальність дії – чотири кілометри. Уражальні елементи мають вигляд вольфрамових кульок.

Система працює виключно в автоматичному режимі. Тобто, вона проглядає небо і в разі появи цілі відпрацьовує по ній визначеною кількістю боєприпасів із програмуванням дальності підриву. Так що снаряди не влучають в ціль, а підриваються навколо неї, створюючи із цих вольфрамових кульок суцільну хмару. Ці бойові елементи роблять із цілі фактично решето,
– описав Жданов.

Якщо ціль починає маневрувати або ховатися в складках місцевості, як зазвичай роблять “Шахеди” й крилаті ракети, то комплекс містить дрони, які працюють як розвідники. Вони підіймаються й обстежують ті місця, куди не може заглянути радіолокаційна станція.

Наразі Україні передали лише одну батарею Skynex, яка містить командний пункт, радіолокаційну станцію і чотири пускових установки. Тому системою можна охопити близько 12 кілометрів уздовж і 8 кілометрів у глибину.Українська ППО: останні новини

  • Через внутрішньополітичну кризу й брак фінансування США не спроможні задовольняти нагальні потреби українського війська на фронті. Зокрема, захисники змушені економити ракети ППО.
  • Щоб якось виправити ситуацію, США запропонували Греції 200 мільйонів доларів, щоб та передала або продала Україні системи ППО та інше озброєння. Афіни погодились.
  • Крім того, Україна працює над отриманням додаткових систем радіоелектронної боротьби. Ці засоби визначальні в боротьбі проти російських дронів.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *