Уряд проведе перевірки щодо вимог спільноти НаУКМА

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та представники студентського самоврядування Національного університету «Києво-Могилянська академія» досягли домовленості про вивчення фактів та вимог студентів та викладачів.

Про це, за результатами зустрічі, що відбулася 4 лютого повідомив очільник Кабінету Міністрів.

Зокрема, глава уряду заслухав студентів, які озвучили проблемні питання вишу та передали список вимог до Кабінету Міністрів.

Також прем’єр-міністр запевнив учасників зустрічі у підтримці українського студентства.

«Завжди був і буду на боці українського студентства. Міністерство освіти і науки вже скасувало свій наказ про повторний конкурс на зайняття посади президента НУ «Києво-Могилянська академія». Уряд не втручається у внутрішні справи вишів, оскільки автономія університетів має бути непорушною. Будь-які внутрішні конфлікти мають вирішуватися без втручання третіх осіб», — підкреслив Шмигаль.

Учасники зустрічі домовилися, що вимоги студентів та викладачів НаУКМА будуть подані у встановленому законодавством порядку. Відповідні органи вивчать факти, і з огляду на результати перевірки будуть ухвалені рішення.

Як відомо, 3 лютого відбулася зустріч між прем’єр-міністром, керівництвом Верховної Ради, Міністерства освіти і науки та представниками Києво-Могилянської академії і студентського самоврядування, у ході якої сторони обговорили ситуацію з конкурсом на зайняття посади президента Національного університету «Києво-Могилянська академія».

За результатами зустрічі МОН відмовилося від ідеї невизнання виборів президента Національного університету «Києво-Могилянська академія» та скасувало свій наказ про оголошення додаткового конкурсу на заміщення посади очільника НаУКМА.

Водночас у п'ятницю під стінами Кабінету Міністрів відбулася акція студентів НаУКМА, які  вимагали відставки міністра освіти і науки Сергія Шкарлета через ситуацію, що склалася з виборами керівника вишу.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *